fbpx
skip to Main Content
TEAM: (fv) Tellef t. christensen, Glenn Håkon Langemyr og Rune Studshammen. Foto: Torald B. Kateraas

Fra enkeltmannsforetak til mesterbedrift

TTC BYGG startet opp sin virksomhet som et enkeltmannsforetak i 2007 og har siden den gang jobbet seg opp til å bli en bedrift med flere ansatte med stor kompetanse innenfor tømrerfaget, malerfaget, betongfaget og møbelsnekkerfaget.

  • Vi er hele veien i utvikling for å bli det beste valget for våre kunder og ansatte. Ingen jobb er verken for liten eller for stor, om det er snakk om å bytte ut vinduer i huset eller større prosjekter som sette opp ett næringsbygg, så tar vi gjerne oppdraget. Det er også veldig viktig for oss med åpenhet og en klar dialog rundt hele prosessen, så hos oss finnes det heller ingen dumme spørsmål da vi ønsker at våre kunder hele veien skal vite hva vi gjør, og hva skrittet videre vil være, forteller Tellef T. Christensen.

Kort historikk
TTC BYGG sin historie starter i 2007. På dette tidspunktet var Tellef fremdeles en ung tømrer med en drøm om å starte noe eget. Dette resulterte i at han opprettet et enkeltmannsforetak, og begynte i det små som innleid tømrer for en lokal byggmester på et hyttefelt prosjekt på Hillestadheia i Tovdal. Dette samarbeidet varte i flere år, men allerede i 2011 var TTC gjort om til et AS. I 2015 kommer de første ansatte til bedriften, og på dette tidspunktet ­begynner det å ta av i form av flere store og små oppdrag. TTC har en lang historie med hytteutbygging og har bygd opp en stor kompetanse innenfor feltet, noe som har resultert i flere prestisjeoppdrag som det nybygde hyttefeltet «Krøglevika» på østsiden av Tromøy.

TTC i dag
TTC består i dag av flere ansatte med hver sine kompetanser innenfor tømrerfaget, malerfaget, betongfaget og møbelsnekkerfaget. De samarbeider også med flere lokale bedrifter om å ferdigstille sine prosjekter fra start til slutt. I disse samarbeidene finner man ulike leverandører av materialer, rørleggere, elektrikere, ingeniører og arkitekter.

  • Med disse samarbeidene så kan vi garantere og levere ett topp produkt fra start til slutt. Vi vet at disse bedriftene har de samme verdiene som oss når det kommer til kvalitet og holde en topp standard. Det forenkler og sikrer prosessen for at sluttproduktet blir bra, forteller Tellef.

Mesterbrev og lærlingbedrift
TTC har vært en mesterbedrift siden 2010, og er godkjent lærlingbedrift.

  • Siden start har jeg vært opptatt av å videreutvikle TTC til å bli det beste valget for kunder og ansatte. For å gjøre dette har det vært viktig for oss å utvikle oss innenfor ulike spesialiteter, men også å få den kompetansen som trengs for å bli mestre innenfor det vi gjør. Vi ser også verdien i å ha med unge mennesker på laget, da de er sultne på å lære, og vi på å lære bort, forteller Tellef.

Møbelsnekker
TTC sin nyeste satsing har vært å bygge opp et møbelsnekkerverksted i sine lokaler på blakstadheia i Froland. Mannen som står i spissen for den nye satsinga er møbelsnekker Glenn Håkon Langemyr. Han har vært møbelsnekker i 27 år og har jobbet for aktører som Henriksen Snekkeri og teateret Kilden, Kristiansand. Målet til Glenn og TTC er å utvide kompetansen innad i firma og hjelpe andre lokale aktører. I det nye verkstedet vil de kunne gjøre alt fra ulike type restaureringer til å produsere nytt.

NY-SATSING: Med det nye verkstedet vil de hjelpe andre lokale aktører, og forenkle egen produksjon. Foto: Torald B. Kateraas
Møbelsnekker: Glenn Håkon Langemyr er møbelsnekkeren som skal drive det nye snekkerverkstedet. Foto: Torald B. Kateraas
Back To Top