fbpx
skip to Main Content

Dyrk ditt eget Avocado-tre

-Hvor lang tid tar det og hva er den beste metoden?

Som så mange andre i koronatiden har vi også gått til innkjøp av store mengder planter. Vi startet samlingen allerede i mars i fjor. Mange av plantene kan du ta stilker og utskudd av og du en helt ny plante. På fredagene pleier vi å ha taco og da sitter vi igjen med hauger av avocado-steiner. Derfor har det gått litt sport i å vokse frem et avocado-tre på best mulig måte. Vi har prøvd tannpirker-teknikken, men her feilet vi mer enn vi lyktes. Vi har også prøvd andre måter ved å kun ha de i vann når røttene kommer.

Nå vil vi dele vår beste metode på hvordan du kan dyrke frem ditt egen tre. Eller flere.

Du trenger:

Avocado-steiner
Tørkerull
Gjennomsiktig plastpose
Potte
Jord
Vann

Slik gjør du det:

Ta vare på avocado-steinen og sørg for at den ikke har fått knivbladet i seg da du kuttet avocadoen i to. Vask den og rull den inn i noen lag med tørkerull. Fukt den innpakkede stenen godt med vann og legg den i posen. Sørg for at det er litt luft inni. Legg den et sted det er varmt. Feks. Badet eller en vinduskarm når det er lyst. Nå må du ha god tålmodighet. Husk å sjekk avocadoen og at den har nok fuktig tørkerull rundt seg. Det må ikke bli tørt.

 

Back To Top