fbpx
skip to Main Content
TILGJENNELIG: Bak rattet i en Aquador er det fullt mulig å trives, konstaterer Rune Nilsen, som har både 28 og 25 Daycruiser i årets sortiment.

Enda villere enn i fjor!

Reise-stopp førte til et knallår for båtbransjen i 2020. Nå merker Rune Nilsen ved Båtspesialisten at mange belager seg på nok et år med ferie i skjærgården.

– Ja, med ferie hjemme vil folk på havet, det er det ingen tvil om, forteller Nilsen.

Rune Nilsen lever og ånder for båt og for det gode liv på sjøen. Etter 16 år i bransjen er han blitt den personifiserte båtspesialist, og har vært borti det meste som har med båt å gjøre. Vi treffer ham en tidlig morgen inne i verkstedet med høyt aktivitetsnivå. Mobiltelefonen hans ringer i ett sett og forsterker inntrykket av at det nærmer seg høysesong i båtbransjen.
– Fjoråret var et rekordår, og i år ligger det an til å bli enda villere enn i fjor. Det som er gøy nå er at mange utforsker feriemulighetene her hjemme og vil prøve båtlivet for første gang. Det er og en del som har hatt båt før men som har vært uten i mange år, som nå kommer tilbake og vil prøve sjølivet på nytt, forklarer han.

Utfører det meste
Rune Nilsen og hans mannskap, opp mot tosifret antall i høysesongen, driver en allsidig virksomhet i gamle «Skruen» fabrikklokaler. Det var her Kristiansand Skruefabrikk og Mekaniske Verksted hadde tilhold for mange år siden. Her utfører de det meste som har med båt og gjøre, både til nytt og brukt.
– Alt fra A til Å, jeg formidler båter, selger nye og brukte, tar service, oppgraderer båter og installerer radar, alarm og lydsystemer, og vi syr puter og annet til innredningen, dessuten kan jeg formidle båtplass til de som har behov for det, ramser Nilsen opp.

Båtopplag er en annen viktig bit av virksomheten. Det er blitt vanlig at båtfolket overlater utsetting, opptak og lagring til profesjonelle. Nilsen kan tilby 3500 kvm fordelt på noen haller på Lund, og skulle gjerne hatt enda mer plass.
– Det er ganske fullt, ja, og de fleste vil jo at vi tar service og eventuelle reparasjoner når vi først har farkosten i hus. Samtidig har jeg åpnet for litt «gjør det selv»-opplegg, hvilket vil si at eierne kan få tilgang til opplaget og fikse ting selv, om de ønsker. Det er jeg visst alene om å tilby og det har virkelig slått an, forteller han.

Klare for levering
Båter fra de minste til de riktig store som strekker seg til femti fot har fått plass i den romslige verkstedhallen. De nyeste 2021 Aquador båtene står klare for levering, og helt nye Carisma snekker med påhengsmotor som runder 33 knop på en god dag.
– Det er kjapt for en snekke! Vi har nylig solgt 19 foteren av denne, men har enda et par stykker igjen av merket. En rå båt med solid kvalitet som gir mange år med båtglede til sin nye eier, forsikrer Nilsen.

Stort utvalg
Rune Nilsen har mange båter selv, og skaffer det meste av alle typer båter som videreformidles til spente båtkunder gjennom et stort kontaktnett han har opparbeidet seg fra mange år i bransjen. Han får også inn flere båter som kommer for salg fortløpende nå mot høysesongen. Demonstrasjonsbåter, visningsbåter, nye og brukte fra innland og utland. Enkelte av dem kommer aldri innom her i det hele tatt før de blir videreformidlet fra produsent eller selger til ny kunde. Ferie får han ikke tid til før i juli.
– Da har vi fått levert ut det vi skal av båter, og det roer seg for noen uker, men allerede i august skal de første ha båten opp av vannet og inn i opplag, så da er det på`n igjen, ler Nilsen.

NORGESPREMIERE: Nye Carisma 715 sport er årets store nyhet hos Båtspesialisten. En lekker klassisk snekke som gjør hele 33 knop og er tilgjengelig for kjapp levering.
Back To Top