fbpx
skip to Main Content

Teateret i Kristiansand:

Fikk mer enn 1 million til lyd – trenger mer

Årets første tildelinger fra tilskuddsordningen Kulturrom er klare og Teateret i Kristiansand er blant søkerne som har fått tilslag på søknaden sin.

 

Med midler fra Kulturrom skal nå den legendariske hovedscenen fylles med lyd fra et nytt lydsystem, som vil komme artister og publikum til gode.

Kilden fikk lydanlegget

Teateret i Kristiansand, byens opprinnelige kulturelle storstue, stengte i 2013 da organisasjonen flyttet til Kilden Teater og Konserthus. Daværende lys- og lydrigg ble også med på flyttelasset.

Da Teateret gjenåpnet for noen få år siden, har hovedscenen derfor i stor grad fortsatt vært nedstengt og behovet for kulturelle impulser stort blant artister, kulturarrangører og ikke minst for barn og ungdomer.
– Vår drøm har vært å få fullfinansiert en fullverdig lys- og lydrigg til stor glede for byens kulturliv og publikum. I tillegg vil en aktiv hovedscene styrke Teaterets forutsetninger for videre drift og videre utvikling som kulturarena, forteller daglig leder, Amir Shafei.

Trenger mer penger

Tilskuddet fra Kulturrom er et viktig steg videre i vårt arbeid med å få fullfinansiert den tekniske riggen, skal vi tro teatersjefen.

– Kulturrom har jo nå gått foran og gitt oss en fantastisk oppmuntring. Nå håper vi bare å få med 1-2 partnere til i et spleiselag, slik at vi sammen kan få til det endelige comebacket for hovedscenen. Det vil i så fall tusenvis av mennesker få glede av i mange, mange år fremover, bedyrer Shafei.

Back To Top