
Middag på én, to, tre?
Slik oppgraderer du denne forretten til hovedrett
Når været ikke innbyr til å stå og svette over komfyren eller innta et varmt måltid, kan denne velsmakende italienske salaten, med små grep, overta rollen som hovedrett.
Caprese er en italiensk rett bestående av kun tomater, mozarella-ost og basilikum, med et dryss havsalt og olivenolje over. Denne retten eksisterer som forrett og lunsjretter på utallige restauranter verden over, med hver sin lille vri. Likevel kan en salat fort bli litt stusselig som middagsmåltid når magen rumler som verst etter en lang dag på jobben eller skolen. Vi viser deg hvor lett det er å oppgradere denne snacken til en komplett middag, som du også kan ta med deg på piknik.
Redaktørens favoritt
Noen steder bruker man gjerne basilikum-eddik i stedet for olivenolje, og noen anvender til og med pesto i tillegg. Vi skal derimot fortelle deg hvordan du enkelt kan tilføre ekstra ingredisenser som passer som hånd i hanske, slik at du garantert blir mett. Dette er redaktørens favoritt.
- Fordel skiver med løvtynn, kokt skinke utover i en form eller et dypt fat. Riv gjerne opp skinken først, dersom du har barn. Da blir maten lettere å spise for dem.
- Skjær opp en mozeralla-ost eller to i skiver. Fordel skivene jevnt utover på fatet.
- Fordel basiliumblader over skinken. Pass på å vaske dem først, og rist av overskuddsvann i en rist. La det ligge tett med blader på fatet. Bruk gjerne ruccola dersom du ikke får tak i basilikum, men da får du mer bitterhet og litt mindre sødme. En blanding fungerer også, dersom du har litt av begge deler.
- Skjær opp to-tre bifftomater eller smakstomater i skiver. En kan bruke hvilke som helst tomater, men for best resultat bør du bruke noen tomater med mye smak, ettersom de øvrige ingrediensene har en veldig mild smak.
Enkel å oppgradere
Smak til med olivenolje og salt, fortrinnsvis grovt salt og ren, ekte extra virgin olivenolje.
Det er her vi utvider caprese-begrepet, for om du vil oppgradere denne salaten, kan du tilføre hvalnøttkjerner og oliven – enten grønne eller sorte, for å gjøre den mer mettende og smaksrik.
Nytes best med focaccia eller italiensk flatbrød ved siden av.
Sorry. No data so far.