fbpx
skip to Main Content

Travel Agder-sommer for Redningsskøytene

Redningsskøytene i Agder rykket i løpet av sommermånedene ut på 464 oppdrag, noe som plasserer Agder på topp 5 over travleste fylker.

 

I Agder er økningen i oppdragsmengden minimal sammenlignet med fjoråret da skøytene i fylket rykket ut på 446 oppdrag. På landsbasis har redningsskøytene hatt sin mest aktive sommer noensinne med totalt 4 743 oppdrag mellom 1. mai og 1. september.

Flest oppdrag i Viken, Agder på fjerdeplass

Den vanligste grunnen til at båtfolket trenger hjelp er fremdriftshavarier. Det innebærer alt fra motorstopp til dregg som sitter fast, slik at man ikke kommer seg videre på turen.
–Det har vært en skikkelig rekordsommer over hele landet. Stadig flere båtfolk får hjelp av Redningsselskapet med små og store problemer, vi har sjøsatt mange nye redningsfartøyer og opplever i større grad at folk bruker sjøen og kysten vår aktivt, sier Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet.

Redningsskøytene har rykket ut flest ganger i Viken fylke, tett fulgt av Vestfold og Telemark. Minst behov for hjelp har det vært i Innlandet og landets nordligste fylker. Totalt har redningsskøytene utført 4 743 oppdrag mot 4 409 i 2020 og 3 625 i 2019.

Mange går på grunn

I løpet av sommermånedene bistod Redningsselskapet med å trekke 341 båter av grunn, mot 304 i 2020 og 267 i 2019. Viken fylke topper statistikken med 89 grunnstøtinger. Færrest går på grunn i Troms og Finnmark der kun to båter har fått bistand etter å ha gått på skjær denne sommeren. I Agder er det registrert 37 grunnstøtinger der det har vært behov for slep fra en redningsskøyte. 13 i Arendal, 7 i Kristiansand, 4 i Farsund, 7 i Lillesand og 6 i Mandal.

– Med mange som deler sjøen er det ikke uventet at det blir flere oppdrag og flere grunnstøtinger. Dette er som regel udramatiske rutineoppdrag for våre mannskaper, men å gå på skjær kan nok oppleves dramatisk nok for mange, sier direktør sjø, Tobias Bang-Hansen.

Back To Top