fbpx
skip to Main Content

Brannvesenet inviterer til brannstolpejakt

Fakta:

Brannvernuka arrangeres hvert år i uke 38. Formålet er å bevisstgjøre alle om brannfaren i en tid på året da antall boligbranner vanligvis øker. I år settes det ekstra fokus på ladevett, og i forbindelse med Brannvernuka lanseres Ladevettreglene. Brannvernuka arrangeres av Norsk Brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og forsikringsselskapet If i samarbeid med brannvesenet.

I forbindelse med den årlige Brannvernuka arrangeres brannstolpejakt, en aktivitet som passer for hele familien.

 

Vanligvis åpner brannvesenet dørene for publikum i Brannvernuka, men grunnet pandemien legges det til rette for en utendørsaktivitet som ikke samler mange mennesker på et sted.
– Vi ser frem til å kunne tilby en morsom og lærerik aktivitet for hele familien, som et alternativ til åpen dag på brannstasjonen. Hovedfokuset er å bli bevisst på brannsikkerhet i hjemmet, sier Helena Andersson ved brannforebyggende avdeling i Kristiansandsregionen brann og redning.

Brannstolpejakt

Stolpejakt er en populær fritidsaktivitet som går ut på å finne stolper og registrere de på mobilen gjennom en QR-kode. Det er satt opp 19 unike løyper i hele landet, og i Kristiansand er stolpene plassert i området rundt Gimlemoen. Kristiansand Orienteringsklubb og Oddersjaa SSK er tekniske arrangører og har satt opp løypa. Postene kan tas i den rekkefølgen man selv ønsker, og gode startsteder er Gimle gård, Spicheren og UiA.
– Turen er på rundt 2 km og løypa er tilrettelagt for barnevogn og rullestol. I tillegg til å lære om brannsikkerhet, vil alle som deltar være med i trekningen av både lokale og nasjonale premier, forteller Andersson.
– Vi er veldig lei oss for at vi ikke heller i år kan ta imot besøk på brannstasjonen, men gjennom denne aktiviteten vil vi kunne sette fokus på brannsikkerhet over en periode som strekker seg utover de få timene en brannstasjon normalt ville være åpen. Brannstolpejakten kan også være en fin aktivitet for barnehager og skoler, tipser Andersson. Startskuddet for brannstolpejakten er 17. september og løypa vil være tilgjengelig helt frem til 31. oktober.

Oppfordrer til brannøvelse

Brannvernuka markerer starten på den årstiden hvor antall boligbranner vanligvis øker, og i den forbindelse ønsker brannvesenet å sette særlig fokus på brannøvelse i hjemmet. En fersk undersøkelse viser at kun 1 av 10 har gjennomført brannøvelse hjemme i løpet av de siste 12 månedene.
– Hvis det skulle begynne å brenne, gjelder det å gjøre de riktige tingene raskt og i riktig rekkefølge. All erfaring viser at det nytter å øve, påpeker Andersson.

Back To Top