fbpx
skip to Main Content

Gravde i Setesdal-tradisjoner

Fakta:

Annbjørg Lien har gitt ut syv soloalbum og bidratt på minst 100 album. For sine soloalbum har hun vært nominert til Spellemannprisen hele 5 ganger. Hun har mottatt en rekke priser både I Norge og I Norden, blant annet Gammlengprisen og Anders Jahres kulturpris.

Annbjørg Lien går tilbake til røttene på sitt siste album som kom ut i dag.

 

– Ettersom det hverdagslige tempoet stadig øker og forårsaker mye stress, forblir tid et aktuelt aspekt i dagens samfunn. Fra tradisjonens perspektiv, er tid noe som understreker verdien av det å omfavne øyeblikket.
Annbjørg Lien har vært en ruvende skikkelse innenfor norsk og internasjonalt musikkliv i flere tiår. Det er få som har gjort like mye for å utvikle og formidle bredt den norske folkemusikken i inn- og utland.
Albumet “Janus” vil slippes i februar 2022. I 2019 fullførte Annbjørg Lien doktorgraden i hardingfelespill ved Universitetet I Agder. Dette albumet er resultatet av hva hun jobbet med; å utvikle og utforske folkemusikken med full respekt for tradisjonen.Janus er en produksjon som ser både bakover og fremover i tid, fremkaller døråpninger som kan symbolisere avslutninger og nye begynnelser i en kompositorisk utforskings-prosess” 

Inspirert av Setesdalen

Albumet er inspirert av Liens gjensyn med folkemusikktradisjonen i Setesdal, Norge. Hun ble i 2020 prosjektleder for UNESCO Setesdal (Setesdalsfolk), og har et spesielt engasjement til denne tradisjonen. På sitt nye album har hun definert typiske musikalske kvaliteter, identiteter og signatur-egenskaper i tradisjonelle hardingfele-slåtter som er i bruk i Setesdal, og tatt utgangspunkt i disse som komposisjonsverktøy. Slike musikalske signaturer innebærer ofte instrumentale kvaliteter som kan påvirke hvordan musikken er organisert.

Medvirkende på platen:

ANNBJØRG LIEN: Hardanger fiddle, vocal
MATHILDE GROOSS VIDDAL: Bass Clarinet
ROGER TALLROTH: 12-strings guitar, Tenor guitar and Octave mandolin
KNUT REIERSRUD: Resonator guitar, Acc. guitar, El. guitars, Weissnborn Hawaian Lapsteel and Harmonica
BJØRN OLE RASCH: Harmonium, Mellotron and additional keyboards
TELLEF KVIFTE: Bagpipe and Low D whistle
PER ELIAS DRABLØS: Electric Bass
KNUT KVIFTE NESHEIM: Percussion, Drums and Vibraphone
JAN INGE NILSEN: Drums

Back To Top