fbpx
skip to Main Content

Mange store nettsteder nede

Sliter du med å motta epost og komme deg inn på Facebook? Mange multinasjonale nettsider er nede for telling i kveld, spesielt sosiale medier, og det er ikke nylige lynnedsslagene på sørlandskysten det skyldes.

 

Det har vært 885 lynnedslag siden klokka 17:00 langs sørlandskysten i dag, de fleste utenfor kysten. Dette er imidlertid ikke grunnen til at mange populære nettsteder, Inkludert Facebook, har lagt nede for telling siden 17:30 i dag, ettersom det ikke bare er på Sørlandet at det rapporteres om problemer.

Nettstedene som berøres inkluderer, foruten Facebook, Messenger, Instagram, Netflix, Spotify, Linkedin, Whatsapp, Twitter, Gmail, Google, Snapchat, Tiktok, Amazon, Zoom, Outlook og Youtube. Ettersom Amazon ligger nede, har Alexa-brukere også hatt problemer i aften. Flere av disse nettstedene, som Snapchat og Google, har vært offline for mange mennesker siden i formiddag. Playstation-spillere har også rapportert om nett-trøbbel i kveld.
For Facebook sin del, er dette den lengste nedetiden nett-tjenesten har opplevd siden 2019, da siden lå nede i mer enn et døgn. Det estimeres at Facebook taper mer enn en million kroner pr minutt de er offline.

Det er usikkert hvorvidt problemene på de ulike nettjenestene er beslektet, og avisen har ikke fått klarhet i hva som har forårsaket problemene.

Back To Top