fbpx
skip to Main Content
Bandet GRIBB fra Kragerø.

Perspektiv på et inneliv

GRIBB er et rock n´roll-band fra Kragerø som synger om hvordan de opplevde corona-pandemien og dertilhørende restriksjoner.

 

«Vi gikk bekymringsløst omkring og tok det meste for gitt. Så en dag tok allting slutt på et øyeblikk».

Slik åpner teksten til sangen Inneliv av kragerøbandet GRIBB.
Låta ble gitt ut den 1. august og teksten handler om bevegelsesfriheten som pandemien tok fra folket. Likevel er et ingen spesielle hendelser som ledet til denne sangen.
– Ingen selvopplevde episoder, nei. Teksten er mer et resultat av egne tanker og observasjoner gjort under pandemien, forteller rytmegitarist og tekstforfatter, Jan Arild Neppi Hammer.

Musikken kaller dem skjærgårdsrock, uten at de helt klarer å forklare hvorfor. Det er Hammer og lead-gitarist, Ken Louis Knudsen som lager musikken. De har alle forskjellige musikalske forbilder, men Hammer peker spesielt på en norsk åttitallshelt og en americana-legende som ikke lever lenger, som han innrømmer kan ha farget musikken.
– For min egen del har nok Tom Petty og Torstein Flakne fra Stage Dolls inspirert meg mest som låtskriver.

Måtte starte forfra igjen

Gruppa, som består av ungfugler på mellom 46 og 52 år, ble dannet for seks år siden, og skulle få en trang fødsel, viste det seg.
– Bandet ble til i kjølvannet av Romjulsrocken i 2013 da jeg spilte noen låter med mitt gamle band Shotgun Sally. Vi ble enige om å prøve å spille litt sammen igjen. Da foreslo jeg at vi skulle kalle oss for GRIBB og synge på dialekt. Én etter én falt de andre fra og jeg måtte starte forfra igjen. Bandet har vært aktivt siden høsten 2015 med varierende besetning, røper Hammer.

Vil ha det eksklusivt

Gitaristen skryter av Kragerø som tilholdssted for bandet.
– Vi har gode øvingsmuligheter og et par utesteder å spille på. Dessuten er folk stort sett flinke til å stille opp, men som oftest søker vi utenbys for spillejobber. Vi ønsker nemlig at det skal føles litt eksklusivt når vi først spiller her hjemme og derfor begrenser vi det helt bevisst til en eller to ganger i året. Vi vil ikke at neste konsert skal være en reprise av den forrige, presiserer han.

Forsinket EP

Nå jobber GRIBB med en EP som kommer ut på nyåret. Det har tidligere blitt sagt at den skulle komme i vinter, men grunnet utsettelser, må nok lytterne smøre seg med litt tålmodighet.
– Vi har ingen konkret lanseringsdato foreløpig. Planen var i vinter, men det skjer nok ikke på denne siden av nyttår.

Neste konsert med GRIBB er på Verven Scene i Kragerø, lørdag 11. desember.

Back To Top