fbpx
skip to Main Content

Inviterer til bursdagsfeiring

Lørdag inviterer Norges Jeger- og Fiskerforbund til på bursdagsfeiring utendørs i Kristiansand sentrum og 129 andre steder i hele landet. Alle er hjertelig velkommen, og alle får servert en gratis treretters vilt-rett.

 

– For NJFF er det mer naturlig å feire 150 år ute i det fri, enn innendørs med bankett og stive snipper. Derfor inviterer vi alle interesserte til å komme og feire bursdag med oss ute på lørdag. Ta med hele familien. Gamle og unge er velkommen til vår feiring, sier en stolt og glad styreleder i NJFF, Knut Arne Gjems.

Alle arrangementene er gratis. I tillegg til en treretters meny blir det utdeling av jubileumssluker, turkopper og mye mer. Det fyres bål, og man skal ha det hyggelig sammen.

Vill mat er populært

Hvert år bringer den norske jegeren 20 millioner middagsporsjoner til bords. I tillegg kommer fisk og skalldyr, bær og sopp, urter og vekster. Knut Arne Gjems forklarer at det er denne rike høstingstradisjonen som er bakteppet for utebursdagene.
– Vi har lyst til å vise frem naturen, opplevelsen og de fantastiske råvarene som vi høster. Vi opplever en økende interesse for mer naturlig og kortreist mat. Som jegere og fiskere bedriver vi et høstingsbasert friluftsliv, og derfor er det naturlig nok vill mat som står i fokus når NJFF jubilerer. Nå håper vi mange har lyst til å feire med oss, enten de er medlemmer eller ikke.

Bursdager overalt

Det er lokale ildsjeler i våre lokalforeninger som står for bursdagsarrangementene. Dette er stedene på Sørlandet som deltar i feiringa:

Kristiansand: Markens gate. 10:00 – 14:00.

Lindesnes: Gåseland. 12:00 – 16:00. Det blir fiskekonkurranse i Lauvannet før det blir middag med bålkos i lavvo og utdeling av effekter.

Kvinesdal: Klubbhuset på Hetleskei 14:00 – 18:00.

Hægebostad: Gapahuken på Gletne 17:00 – 22:00.

 

Back To Top