fbpx
skip to Main Content

Hjemmelagde lys i kopp og syltetøyglass

Fakta:
Slik skal de se ut når de er ferdige.

Få ting er mer koselig enn levende lys, spesielt på denne årstiden. Til dette trenger du rester av stearin, syltetøyglass eller noen gamle kopper. Husk å få hjelp av en voksen, da dette blir litt varmt. 

 

Slik gjør du: 

Klargjør koppene eller syltetøyglassene. De skal være helt rene. Hvert lys må ha en veke. I enden av den skal det være en metallbit, slik som på bildet. Disse får du kjøpt i de fleste hobbybutikker. 

Dette trenger du.

 

Har du ikke slike, kan du feste veken i bunnen av koppen eller glasset på andre måter, for eksempel med superlim eller stearin. Sentrér veken, hell litt stearin over og la den stå å tørke litt før du heller over litt stearin i bunnen. La dette stivne helt før du heller over alt av stearinet. Blir ikke veken festet ordentlig, er det lett at flyter opp. 

 

Smelt stearinen i vannbad. Den er klar til bruk når den er smeltet, og da holder den ca. 85 grader. Pass på, dette er veldig varmt! Nå kan du også ta i velduftende oljer eller farge, om du vil. 

Ønsker du farge på lysene, kan fargestifter være fine å bruke. 

Hell så stearinen over i glassene og koppene. Pass på at veken fortsatt er sentrért. Denne skal du så knytte rundt en pinne, blyant eller lignende, slik at den tørker helt rett. Stearinen skal så tørke i romtemperatur. Når alt er tørt, klipper du veken og tar bort pinnene.

 

 

 

Back To Top