
Citroën ë-Berlingo
Praktisk og komfortabel familiefrakter
Den når neppe høyt opp i en designkonkurranse, men du verden så praktisk den er, Citroën sin elektriske utgave av 7-seteren Berlingo. Her er det funksjon foran form som gjelder.
At den dessuten er komfortabel og støysvak er også ting som vi krysser av for under prøvekjøringen.
Vi sitter høyt, med god oversikt gjennom de store vindusflatene der vi tråkler oss gjennom tett trafikk i byens gater. Det går lekende lett å ratte den nesten fem meter lange bilen. Kvikk i bytrafikken er den også, lik de fleste strømførende kjøretøy.

Når vi langer ut på motorveien mot Lillesand opplever imidlertid at det ikke er en Tesla-killer vi har med å gjøre; 136 hestekrefter er tildelt oppgaven med å flytte på drøye 1700 kilo. Det faller naturlig å velge «Power» av de tre kjøreprogrammene, da kommer vi noenlunde kjapt opp i fart – med tom bil, vel og merke. At det vil oppleves noe annerledes med syv voksne pluss bagasje regner vi med.
Fleksibel
Bilen som vi låner hos Mobile i Sørlandsparken er en Feel Pack L2, hvilket betyr en godt utstyrt versjon i lang utgave som gir mulighet for en tredje seterad og dermed syv sitteplasser. Den strekker seg 4,75 meter i lengde, mens den korte utgaven måler 4,40 meter og gir plass for inntil fem personer. Bagasjeplassen med alle syv seter i bruk begrenser seg til 265 liter. Setene bak kan legges ned eller fjernes, og da blir det plass til det meste. Fleksibilitet er kjennetegn for Berlingo som også leveres som ren varebil.

Bak rattet sitter vi høyt som nevnt, og vi får litt «bussfølelse» i den rommelige kupeen hvor det er langt frem til frontglasset. Justerbart sete og ratt gjør det enkelt å finne en grei stilling. De to setene foran har noe kort sittepute og gir ikke all verdens med sidestøtte, men er ellers ganske komfortable. Instrumenteringen er en blanding av skjermer, knapper og brytere, det meste nokså enkelt å finne ut av. Oppbevaringsrom er det flust av, blant annet dobbelt hanskerom og en egen «hylle» under taket foran hvor man for eksempel kan ha kart og veibøker lett tilgjengelig. Alt i alt en trivelig plass også på de lengre utfluktene.
Skyvedører
Andre seterad gir plass til tre voksne. De to som sitter ytterst er tilgodesett med flybord i seteryggen foran. Bakerste benk gir plass til to, helst ikke alt for storvokste personer. Adgangen til andre og tredje seterad skjer gjennom stor skyvedør på begge sider. Tilgangen til bakerste rad er imidlertid trang, noe Berlingo har til felles med de fleste 7-setere.
ë-Berlingo trekker på forhjulene og vi var spent på om den ville klare bakkestarttesten i vår bratte grusbakke. Med rennefart kom vi oss opp til det bratteste partiet, stanset bilen for å forsøke tradisjonell bakkestart. Det ble mye hjulspinn og lite fremdrift. Men ved å rygge tilbake til litt mindre bratte, kom vi greit i gang. Det bør vel stå til godkjent.

For storfamilien
Demobilen koster i utgangspunktet 379 800 kroner med fem seter. De to ekstra setene koster i underkant av 8000 kroner, og med metallic-lakk, blindsonevarsler, bagasjepakke, 2-sone klima og Head Up Display havner prisen på 398 680 kroner. Da får du en stor familiefrakter med plass til det meste. Ankepunktet kan for noen være noe begrenset WLTP rekkevidde på 285 kilometer. Den tar hurtiglading opp til 100 kW. Noen vil nok ønske seg litt mer krefter når det skal kjøres på motorvei med full bil. I byen er den mer enn kvikk nok. Berlingo er godkjent for tilhenger opptil 750 kilo.
Alt i alt bør ë-Berlingo være et interessant alternativ for storfamilien som jakter bil med masse plass, fikse løsninger, som er komfortabel å kjøre og til en folkelig pris.

Sorry. No data so far.