fbpx
skip to Main Content

Flere enn ti tusen så Heimanifrå

I alt 10 156 mennesker så Kilden Teaters store forestilling om utvandringen fra Agder til Amerika på 1950- og 60-tallet. Det det høyeste antall publikummere siden De Stundesløse trakk mer enn 12 000 publikummere til sesongpremieren tilbake i 2013.

 

Heimanifrå – På høge hæle i Junaiten av Rune Belsvik hadde premiere like etter at regjeringen åpnet for flere enn maksimalt 200 publikummere på innendørsarrangementer.
– Vi vet at mange kulturarrangører rundt i Norge har slitt med å få publikum tilbake i salene, og jeg tror vi har vært heldige med at vi har presentert et teaterstykke med så til de grader bred appell i regionen, og selv om det ikke foreligger noen statistikk på det foreløpig, sitter Kilden igjen med et inntrykk at det var mange publikummere fra byer og bygder rundt om i Agder, sier kommunikasjonsrådgiver, Kjetil Nordhus.

Bussturer

I samarbeid med Norsk Tur satte Kilden opp bussturer for å frakte publikum inn til Kristiansand fra både Lista, Kvinesdal, Eiken og Stavanger.
– Det var veldig hyggelig å ta imot publikum også på den måten. Responsen var veldig godt rundt i regionen, og det kan tenkes at vi vil se på muligheten for å gjøre noe lignende også i fremtiden, røper Nordhus.

Heimanifrå var i tillegg noe så uvanlig som nyskrevet, norsk dramatikk presentert på en hovedscene. Forestillingen ble et storslått musikkteater om kjærlighet, drømmer og en ny verden, med åtte skuespillere, fire musikere og countrylegenden Bjøro Håland på scenen.

Back To Top