fbpx
skip to Main Content
Far og datter på tur i Østmarka i Oslo, våren 2020. Tatt i forbindelse med oppfordringen til digitale turer under korona-pandemien.

Disse gratis appene får deg ut på tur i påsken

Det finnes apper for nesten alt. Vil du ha inspirasjon til nye turmål eller enkelt kunne utforske alt fra stjernehimmelen til føreforhold i påsken? Da bør du sjekke ut disse.

 

– Påsken er høysesong for friluftsliv i Norge. Gratis turapper til mobilen er supre fordi de kan gjøre at flere kommer seg ut, og oppdager nye steder og aktiviteter, sier Synne Kvam, kommunikasjonssjef i Norsk Friluftsliv.

Norsk Friluftsliv er paraplyorganisasjonen for 18 norske friluftslivsorganisasjoner, med over 5000 lag og foreninger over hele landet. Her er deres forslag til 10 apper og nettsider som kan inspirere deg til å komme deg ut i naturen nå i påsken.

Ti gratis tur-apper til påsken

UT.noHele Norges turplanlegger fra Den Norske Turistforeningen, finnes både som app og nettside. Turene er merket med vanskelighetsgrad, så her finner man noe for alle.

GodTur: Turportalen finnes både som app og nettside, og har kart og turforslag for hele landet. Viser også gapahuker og rasteplasser. Portalen er utviklet av Friluftsrådenes Landsforbund og Statskog.

KulTur: En gøyal turapp for barn mellom 4 og 12 år der du kan registrere turlengde og få poeng for aktiviteter. Appen er laget av Den Norske Turistforeningen.

NJFF: Denne appen fra Norges Jeger- og Fiskerforbund gir deg oversikt og fisketips for de mest populære fiskeartene. Den viser også tilrettelagte fiskeplasser og båtramper over hele landet.

Hvor?: Denne appen fra Kartverket lar deg laste ned kart tilsvarende Norges topografiske hovedkartserie «Norge 1:50 000» rett på telefonen din. Veldig nyttig om du havner utenfor dekningsområde!

Stolpejakten: Gå ut og let etter stolper som er plassert rundt i nærmiljøet. Stolpene registreres i appen eller på nettsiden. Dette er en fin måte å oppdage nye steder og utforske din kommune.

Viltappen: En app laget av Svenska Jägerförbundet, som gir deg utfyllende informasjon om de fleste dyrene du kan se, høre eller se sporene av i naturen. Flott å bruke på tur med barna.

Sky Map: Hjelper deg med å kartlegge nattehimmelen. Pek mobilen mot stjernene over deg og oppdag hva som egentlig er over deg.

Skisporet.no: Holder deg oppdatert med løypestatus på 23000 km skiløyper fra 450 skisteder i Norge.

Hjelp 113: Hele Norges nødapp! Hvis uhellet er ute er denne appen fra Norsk Luftambulanse veldig nyttig. Ringer du nødsentralen via appen, vil den automatisk dele koordinatene du befinner deg på. Appen inneholder også plassering og informasjon om hjertestartere i Norge.

Back To Top