fbpx
skip to Main Content
I BLOMST: Byens trær står i full blomst. Akkurat dette står utenfor sykehuset.

Rondt forbi, uke 21-22

Vi holder deg oppdatert på smått og stort av nyheter fra hele kommunen.

 

Åpnet ressurssenter for flyktninger

Det nyåpnede ressurssenteret skal bidra til at ukrainske flyktninger raskere skal få tak over hodet. Senteret skal også bidra til at mange flyktninger i Kristiansand får en bedre hverdag.
– Situasjonen rundt flyktningene fra Ukraina gjorde at vi måtte løse en del oppgaver på nye måter. Vi har valgt å samle mye under ett tak her, og dette mener vi kommer flyktningene til gode, sier enhetsleder for integrering, Rune Håverstad.

Ny restaurant i Lillemarkens

Den syriske restauranten, Mie Mie, som ble etablert i de gamle kiosklokalene i fjor, er nå lagt ned. Innehaveren måtte reise hjem til opprinnelseslandet for å ta seg av sin syke mor. Lokalet er nå blitt til en asiatisk restaurant og har hatt godt belegg siden åpningsdagen.

Folkeliv på 17. mai

Det var en sjelden flott nasjonaldagsfeiring i år, med et yrende folkeliv i alle byens torv og sentrumsgater i år. Byens eldste barneskole, Tordenskjolds gate skole, bød på konkurranseleker, sang, pølser, kaker og iskrem mens foreldre og besteforeldre småskravlet i sola. Det var mange flotte bunader og dresser å se, og folk latet til å ha gjort seg ekstra flid med antrekket i det fine været.

Skole sprengt

Kapasiteten på Todda er sprengt. Det gjennomføres nå ombygginger i skolegården for å få plass til brakker som skal fungere som midlertidige klasserom for de nye førsteklassingene som skal begynne på skolen til høsten. Brakkene må stå ferdige i løpet av sommeren slik at det blir plass til det nye kullet. Todda får et nytt skolebygg som skal stå ferdig i 2025. Brakkene vil fungere som midlertidige klasseværelser frem til da.

Barnas dag

Den humanitære hjelpeorganisasjonen Kiwanis Kristiansand, arrangerer båtmesse i Gjestehavna lørdag og søndag 28.-29. mai. Messen arrangeres for 21. år på rad, ser man bort fra de siste to årene da messen måtte avlyses som følge av pandemien. Den tradisjonelle båtmessen åpnes i sammenheng med Barnas Kiwanis-dag lørdagen. Da kommer Elias-båten og det blir også hoppeslott med mer. Det er gratis inngang for alle. Se Kulturkalenderen vår for åpningstider og mer info.

Klagestorm om Ryde

De elektriske sparkesyklene som kan leies via en app og som står strategisk parkert i og rundt sentrum, har ført til mye ergrelse for handicappede og folk med barnevogn. Spesielt i randsonen hvor sparkesyklene slutter å virke, hoper det seg opp. I Vågsbygd står det mange sykler som ikke blir hentet, noe som har ført til en klagestorm mot kommunen og eierselskapet, Ryde.

Mange stjålne sykler rundt forbi

Overalt står det sykler som har kommet bort fra eierne sine. De fleste er stjålet fra skur, hager, boder og portrom, hvor de kanskje eller kanskje ikke har stått låst. Husk derfor å låse sykkelen din for kvelden eller sett den i garasjen eller kjelleren.

Knuste flasker på lekeplasser

Det er også høysesong for flaskeknusing i gatene. Folk bes være obs når dem tar barna med til lekeplassen for å leke. Mange eldre barn, ungdommer og dessverre, voksne, benytter lekeplassene som drikkeplasser, spesielt om disse har rastebenker. Hundeeiere bør også være på vakt. På Eg har det vært minst tilfeller av flaskeknusing denne våren.

Back To Top