fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi – uke 25 og 26

Vi holder deg oppdatert på hva som skjer av smått og stort i Kristiansand og omegn.

 

Populære sommeraktiviteter

Kommunen arrangerer friluftsaktiviteter for barn og barnefamilier fra 5. juli til 6. august. Det anbefales å møte opp tidlig, for disse aktivitetene har vært populære tidligere. Kommunen oppretter et midliertidig aktivitetssenter ved Vaffelbua på Odderøya, hvor man kan være med på orienteringsløp, fridykking, aktivitetsløyper, slakkline, roing og fordskjellige leker. Det blir utlån av kanoer, hengekøyer, frisbees, SUP-brett, fiskeutstyr, robåter og diverse spill.

Gode resultater fra Ternevigprosjektet

Arbeidssøkere uten formell fagutdannelse har fått mulighet til å prøve seg innen helse- og omsorgsyrket. Nesten tre fjerdedeler har fått tilbud om jobb etter å ha arbeidet bare fire måneder på Ternevig omsorgssenter.
– Deltakerne utfører oppgaver hvor det ikke er behov for fagutdannelse. Det kan for eksempel være sosiale aktiviteter med beboere, tilberedning av mat og hjelp ved måltider, i tillegg til ulike driftsoppgaver som lett renhold og varemottak, sier Monica Hurley, avdelingsleder på NAV.

Ternevigprosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom NAV og Ternevig omsorgssenter i Kristiansand kommune. Prosjektet startet opp i 2022 og er et tilbud til arbeidssøkere som ønsker en forsmak på hvordan arbeidslivet kan være innen helse og omsorg.
– Etter bare fire måneder i drift viser prosjektet allerede strålende resultater. Sju av deltakere har fått tilbud om sommerjobb på Ternevig omsorgssenter og én deltaker har fått ordinær jobb. I tillegg har en av deltakerne fått tilbud om sommerjobb på et annet omsorgshjem i kommunen, forteller prosjektleder, Anna Lena Risdal.

The International Adventure Therapy Conference

The International Adventure Therapy Conference er en verdenskonferanse som tidligere har blitt holdt i Tyskland, Canada, New Zealand, Skottland, Tsjekkia, USA og Australia. Samreise er temaet for årets konferanse, hvor man skal få oppleve utendørsterapi som en reise i kropp, i sinn og på et metaforisk nivå.

På konferansen som forgår når avisen kommer ut, vil det komme 380 deltakere fra 41 nasjoner. I tillegg vil det være digitale deltakere fra 45 nasjoner. Årets program inneholder over 100 foredrag og workshops fra 24 nasjoner. Her finnes alt fra morgenaktiviteter, familieaktiviteter og sosiale aktiviteter, til Sankthans feiring på Hovden, topptur til Nos og konsert med KRS Soul Stew på Haubitz Låve.

Vaksinasjonssenteret flyttet til Kvadraturen

Vaksinasjonssenteret stengte dørene på Sørlandssenteret 22. juni. Nå settes koronavaksinene på det nye vaksinasjonssenteret det tidligere turistkontoret i Gyldenløves gate 2B. I sommer har vaksinasjonssenteret åpent 10:00–12:00 og 12:30-16:00 onsdag og fredag ved timebestilling og drop-in. Alle kan få vaksine på vaksinasjonssenteret. Det er ikke bare åpent for alle innbyggere i Kristiansand, men også for personer fra nabokommuner og tilreisende. Turistkontoret flytter for ordens skyld inn i det gamle postkontoret via á vis.

Kontrollerer sankthansbål i skjærgården

Kommunen gjennomfører i samarbeid med  Statens naturoppsyn, befaring i skjærgården før sankthansaften. På befaringen sjekkes om bålene er trygge og avfallsfrie, og dersom lovbrudd blir oppdaget, blir det rapportert. Skal du brenne sankthansbål er det viktig at du bare bruker materialer av rent tre. Annet avfall kan være miljø- og helseskadelig. Dessverre vet ikke alle at det de hiver i flammene kan være både helse- og miljøskadelig. Både dekk, impregnert eller behandlet treverk, tekstiler, plastmøbler, madrasser og gamle båter finner veien til bålet.

Back To Top