fbpx
skip to Main Content

Spennende og morsomme opplevelser for hele familien

Egne show med smell og moro, flere av de samme øvelsene som under Mestrenes Mester på NRK, og egen SlimLab hvor det er mulig å lage sitt eget slim, er bare noen av de familieaktivitetene som Vitensenteret i Arendal og Kristiansand tilbyr i sommer.  

 

Det yrer av liv hos Vitensenteret når dørene åpnes for publikum. En lang rekke familier står klare til å løse billett til det som skal bli en innholdsrik og spennende dag med aktiviteter som passer for all fra de yngste til de eldste. 

Spille, leke og konkurrere

Her kan hele familien nemlig leke, spille, konkurrere og eksperimentere sammen. Da blir det mulig å prøve seg som Mestrenes Mester i en egen Mesterløype. Hvem husker ikke nattesten som deltakerne under Mestrenes Mester måtte igjennom? På Vitensenteret kan man virkelig få testet hvor kjapp man er til å fange kjeglene før de treffer bakken. 

Hva med reaksjonsveggen hvor oppgaven går ut på å slukke så mange lys som mulig i løpet av 30 sekunder? Vitensenteret Sørlandet i Arendal startet som et prosjekt allerede i 2006. Forprosjektet var klart to år senere; å lage en kunnskapshavn med fokus på livslang læring formidlet på en måte som appellerer til barn og unge, så vel som voksne.

Åpent for alle

I 2012 startet byggetrinn én, to år senere byggetrinn to, og i dag utgjør Vitensenteret i Arendal 1200 kvadrat med lærerike og interaktive utstillinger. I 2018 utvidet Vitensenteret med egen avdeling på 800 kvadrat i Kristiansand, midt i Markensgate. 

Vitensenterets utstillinger og aktiviteter er åpen for alle, forklarer markeds- og kommunikasjonsansvarlig, Connie Johnsen.
– Etter to år med strenge smittevernregler har vi gledet oss til å invitere til en sommersesong spekket med aktiviteter, sier hun. 

En av disse er Sommerklubben 2022, hvor barn i 5.-7. klassetrinn over fire dager kan leke, klatre, utforske og konkurrere. 
– Sommerklubben er mulig takket være et bredt samarbeid fra mange, røper Johnsen. 

Formidler fagkompetanse

Arendal og Omegn Sparekasse og Tekna er med som sponsorer, noe som gjør at deltakeravgiften kun er på 500 kroner. Sammen med Arendal Triathlon, Skyland Trampolinepark og TrollPark på Hove, får barna et opphold spekket med innhold og mye gøy. 

I Vitensenteret i Arendal og i Kristiansand formidles fagkompetanse innen blant annet kjemi, fysikk og matematikk på en inspirerende måte. Hver dag kl. 12:00 og 14:00 inviteres de besøkende til eget VitenShow hvor man viser hva man kan gjøre med kjemi, og hvor man få magiske vitenskapstriks.

For, hva skjer når du ikke orker å blåse ballonger, men bruker eddik og natron i stedet? Jo, ballongene blåses opp, av seg selv! 

Kan lage slim

Spennende blir det også når du blander ulike tilsetningsstoffer i vann og får grønn, blå, rød og sort saft som resultat. Når du skal pakke kofferten, men ikke får plass til ballongen du nettopp har fått blåst opp, har VitenLosene et triks for det også. 

Å lage slim er noe som virkelig fenger. I KjemiLab-rommet får barna laget sitt eget slim i valgfri farge. 

Noen av tanken bak de tilbudene som Vitensenteret tilbyr, er å skape interesse for realfag og samtidig ha det gøy.
– Vi har som motto at man skal lære ved å gjøre. Det skal være gøy, samtidig som det gir et godt utbytte, sier Connie Johnsen. 

Vitensenteret holder åpent hver dag fra 11:00 til 16:00 gjennom hele sommeren.
– Vi har god kapasitet, og vi gleder oss til å fylle senteret med besøkende, og skape gode opplevelser sammen.

Back To Top