fbpx
skip to Main Content

Står standby for feriebilister

Vågsbygd Bilverksted på Bråvannsløkka i Vågsbygd er ett av få frittstående bilverksteder som holder åpent hele sommeren gjennom. For mange er ferien ikke over. Da er det greit å vite at der finnes verksted som kan hive seg rundt på kort varsel.

 

– Vi har tradisjon for å holde åpent i turistsesongen. Det blir fort behov for hjelp av forskjellig slag, forteller Svein Ekre og Tor Sigurd Bransdal, henholdsvis daglig leder på bilverkstedet og på Tilhengersenter Sør vegg i vegg. 

– Alle mann til pumpene, er det ikke så det heter? Ting skjer i ferien og vårt mål er at alle skal få hjelp i nøden, påpeker Bransdal. 

– Selv om det kan være en utfordring med ferie-kabalen, så er vi alltid minst én person i kundemottaket og tre-fire stykker på verkstedet. I denne perioden prioriterer vi selvfølgelig nødjobber slik at alle kommer seg trygt videre på ferieturen, men har vi tid, tar vi gjerne service, EU-kontroll og andre jobber også. Det er bare å ringe så gjør vi det vi kan for å få det til, sier Ekre.

Travelt på verkstedet

Da Sørlandsavisen er på besøk første dagen i juli, er et par mann allerede gått ut i ferie, og for de som er tilbake er det nok å henge fingrene i selv om det store rushet med turister ennå er i startfasen.
– Det går mye i klima-anlegg som trenger service, når varmen kommer, oppdager folk at det er dårlig med kjøling selv når anlegget går på full styrke, forteller Ekre.  

Det ringer i telefonen til Tor Sigurd. En kunde med to biler trenger hjelp med det vi snakker om, klima-anlegg.
Vi kan ta den ene i dag, den andre må vi ta til uka, forklarer Tor Sigurd til kunden i andre enden som forhåpentligvis blir beroliget.   

Bobiler og andre biler

Klima-anlegg som fungerer dårlig, eller ikke fungerer i det hele tatt, er dog ikke det verste som kan skje ferierende bilturister. Det som har med sikkerhet, som f.eks. utslitte bremser må jo prioriteres først, forklarer Ekre.
– Tyske bobilturister med defekte bremser, eller defekt hjuloppheng er ikke ukjent for gjengen her. De har det jo som regel litt travelt med å komme seg videre, og kommer høyt opp på prioriteringslista, nevner Ekre som eksempel. Hos oss har vi mulighet for å arbeide med bobiler opp til 3,5 tonn, noe som kommer godt med i feriemånedene.

Falck og Viking har også høysesong i sommermånedene. De har på forhånd ringt rundt for å sjekke hvilke verksteder som holder åpent i slik at de vet hvor de kan frakte biler som trenger hjelp.   

For å få feriekabalen til å gå opp valgte Svein Ekre å drøye sin ferie til nå i august. Da er flere kommet tilbake på jobb. 

 

Back To Top