fbpx
skip to Main Content

Her er det aldersgrense for å bo

Det nye servicesenteret på over 500m2 som åpnet i Randesund i  sommer byr på hygge, humor og harmoni.

 

Vi er på besøk i den nye peisestua på vaffeltorsdag. Ca. 60 av beboerne er til stede. Appetitten på nystekte vafler er det ingenting å si på.
– Går vi tom for røre, er heldigvis ikke Rema 1000 langt unna, sier servicevert Christine Kohl-Larsen Flatnes, som ser ut til å kjenne og snakke med alle.

Kjerneverdiene

Kirsten Vik, salgs- og markedsansvarlig i HSH, poengterer at kjerneverdiene hygge, humor og harmoni ikke bare er slagord, men virkelighet som det legges innhold i. Hygge sier noe om at våre boliger er hjem man skal være stolt av og trives i. Humor er alle de sosiale møteplassene i Randesund hageby og harmoni er tryggheten man opplever når alt som er viktig er i nærheten.
– Vi var tidlig ute med å levere dette bo-konseptet i markedet og merker stor interesse både fra kjøpere og fra andre utbyggere av fremtidens boformer, sier hun.

Nå ferdigstilles byggetrinn 4, og nye hagebyboere flytter inn. Neste byggetrinn 5 er allerede under planlegging.

Aldersgrense

For å bo i Randesund hageby må man være 45+.
– Med det når vi en målgruppe som passer perfekt inn i hagebyen, sier Vik. I praksis bor det 2 generasjoner her, fra i underkant av 50 og opp til 95 år.  Det er mennesker som flytter fra større boliger som krever mye vedlikehold og ønsker å bo enklere. Det kan være endring sivilstatus, forberedelse eller overgang til pensjonisttilværelse, eller ny innflyttende fra andre byer. Her ligger forholdene til rette for å etablere nye bekjentskaper og nye nettverk for dem som ønsker det.

– Det er en økende tendens, som jeg også tror vil fortsette, at de som kjøper bolig med denne boformen stadig blir yngre, sier Vik. Mange vil bo praktisk og ha et raust servicetilbud å velge i. Deleprinsippet hvor man i praksis får en utvidelse av egen leilighet, og som gjør at man har tilgang både til treningsrom, vaskehall til bil, hobbyverksted, utleielokaler osv., gjør konseptet veldig attraktivt.

Aktiviteter og muligheter

I Randesund hageby har man et vell av tilbud og muligheter, ute som inne. I tillegg til at servicesenteret er betjent, er det møterom, behandlingsrom, treningssal til gruppetimer, treningsrom med apparater, gjesthotellrom, vaskehall, hobbyverksted, kunst og håndtversrom. Utendørs er det hageparseller, drivhus, hagestue, bocciabane, vandresløyer m.m. Nyåpnet er også minigolfbanen og en scene.
Av aktiviteter nevnes ulike interessegrupper som hagegrupper, sy- og strikkegrupper, mannskvelder, snekkergruppe, leseringer, brigdeklubb m.m.
Randesund Hageby Kultur inviterer til månedlige kulturarrangement med temakvelder som spenner i fra historie, filosofi, mat og vin, til julebingo, bygdekino og annet. Konseptet gir mulighet for faglig påfyll, underholdning og sosiale treffpunkt.

Egen service-vertinne

At hagebyen har en egen service-vert, har vært en suksessfaktor.
– Christine er selve navet i hagebyen, forteller Kirsten Vik.

I dag er det også minigolfturnering, og med en nystekt vaffel i hånden går journalisten bort for å bivåne innbitte deltagere.

 

Back To Top