fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi, uke 50

Vi holder deg oppdatert på smått og stort av nyheter fra stor-Kristiansand.

 

Kveldsåpent før influensatoppen

Vaksinasjonssenteret i Kristiansand har kveldsåpent tirsdager før influensaen slår til for fullt.  Smittevernoverlegen anbefaler influensavaksine både til voksne og barn i risikogruppene, og til helsepersonell. Smittevernoverlege i Kristiansand kommune, Priscilla Hilton, peker på at FHI melder at forekomsten av influensa og innleggelser med influensa i Norge øker raskt.
– FHI sier at økningen skjer tidligere enn normalt, og det ventes at sesongens influensaepidemi er i full gang fra siste halvdel av desember, sier Hilton.

Hilton forventer at flere barn får influensa i år og at flere blir alvorlig syke som følge av dette. Hun håper at så mange som mulig i risikogruppene for influensa velger å ta vaksinen. De fleste tar influensavaksinen hos fastlegen, men risikogruppene kan også få den på vaksinasjonssenteret. Timebestilling via helsenorge.no anbefales.

Vinterluft og luftkvalitet

Nå er det vinter, og med kaldt og fint vær kan det også komme perioder med dårligere luftkvalitet. Kristiansand kommune overvåker luftkvaliteten og setter inn tiltak for å forebygge luftforurensning. Hovedkildene til luftforurensning i Kristiansand er utslipp fra transport og vedfyring. Svevestøv (PM10 og PM2,5) og nitrogendioksid (NO2) er de viktigste komponentene å overvåke fra disse luftforurensningskildene.

Dyreparkens nyheter 2023

Dyreparken investerer omtrent 60 millioner kroner i utviklingen til neste år. En helt ny attraksjon for de eldre barna i Båtbasaren, et nytt dyreanlegg kommer og Juliusskogen blir dobbelt så stor. Bare måneder etter åpningen, satte de allerede spaden i jorda og startet utvidelsen.

Ensomt juletre

I år blir det ikke ensomt juletre på Sandens, men du har fortsatt mulighet til å gi en gave til noen som ikke får så mange. Kjøp en gave, pakk den inn og legg den i julegaveboksen. Merk gaven med kjønn og alder. Blå Kors Kristiansand gir julegaver til familier som strever med rus, psykisk helse, lav inntekt eller andre former for utenforskap. Tusen takk for at du er med på å gi håp og glede til noen i en vanskelig tid. Boksen finner du i underetasjen på Sandens. 

Vinn ditt favorittjuletre

Ønsker du å vinne et juletre med lekker pynt? Alle inntekter går uavkortet til Blå Kors. Slik gjør du: Kjøp lodd på ditt favoritt-tre via Vipps nummer: 780856 (10,- pr. lodd). Skriv i meldingsfeltet hvilket tre du ønsker å vinne. Gjennomfør så mange ganger du ønsker, flere lodd = større vinnersjanser. Vinneren trekkes 21. desember og kontaktes via telefon. Premien må hentes på Sandens. Inntektene går uavkortet til Blå Kors Kristiansand.

Back To Top