fbpx
skip to Main Content
Carina Mortensdatter Fox er en sangerinne som beveger seg i jazz og soul-sjangrene. Hun er nyinnflyttet til Mandal og er opprinnelig fra Søgne. Hun har tidligere gitt ut to EP og et fullt album i 2010.

Carina Mortensdatter Fox, Torbjørn Kvamme og Frøydis Grorud i Søgne gamle kirke

Det blir konsert med Carina Mortensdatter Fox fra Søgne, Torbjørn Kvamme og Frøydis Grorud, i Søgne gamle kirke torsdag 2. februar.

 

– Det blir litt som å komme hjem. I årevis har jeg gått forbi Søgne gamle kirke, og endelig skal vi holde konsert i den flotte kirken, sier Carina Mortensdatter Fox, oppvokst på Berge og følgelig som en av de nærmeste naboene til Søgne gamle kirke.

– Det blir en lun og tonefull kveld, sier hun.

Da får publikum oppleve en lokal sangerinne som etter seks års dvale atter en gang kaster seg ut i den musikalske verdenen sammen med de eminente musikerne Frøydis Grorud og Torbjørn Kvamme.

Dyktige musikere

Frøydis Grorud, blant annet kjent gjennom en rekke sesonger med Beat for beat på NRK, beskriver hun som en saksofonist av ypperste klasse.
– Torbjørn Kvamme er en magiker på tangentene, så dette blir bra, sier Carina Mortensdatter Fox engasjert.

Hun forteller at Torbjørn Kvamme er en etablert norsk pianist, som har jobbet med artister som Madcon, Carola, Tone Damli Aaberge, Sturla Berg-Johansen, Heine Totland, Inger Lise Rypdal og mange flere. Han har også vært spillende programleder i NRKs programserie Julemorgen.

En variert musikalsk reise

Hun sier de sammen skal ta publikum med på en variert musikalsk reise. Det blir kjente og kjære coverlåter i en akustisk innpakning, samt noe eget materiale.
– Det blir litt nedpå, med musikk og varm «input» i en kald februarkveld, og som mange har et godt forhold til, forklarer hun.

Carina Mortensdatter Fox er en sangerinne som beveger seg i jazz og soul-sjangrene. Hun er nyinnflyttet til Mandal og er opprinnelig fra Søgne. Hun har tidligere gitt ut to EP og et fullt album i 2010.
–  Jeg ble kjent med både Frøydis og Torbjørn da de studerte ved musikkonservatoriet i Kristiansand, og vi har beholdt kontakten siden, også musikalsk, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Carina Mortensdatter Fox satser på fulle kirkebenker når hun, Torbjørn Kvammen og Frøydis Grorud inviterer til konsert i Søgne gamle kirke den 2. februar.

Vanskelig å legge sangen på hyllen

Det har avstedkommet flere konserter med ulike mellomrom.

– Etter at jeg fikk mitt andre barn, bestemte jeg meg for å slutte å synge offentlig, men har du først fått smaken på å synge og å opptre, er det vanskelig å legge helt på hyllen. Så, da Frøydis og Torbjørn mente vi måtte gjøre noe sammen igjen, var det lett å si ja.

Hun har spilt med pianist Torbjørn Kvamme siden 2001, og også spilt en rekke ganger med Frøydis Grorud. De tre hadde en julekonsert på Søgne gamle prestegård for noen år siden, og da var kultursalen full.

Billettsalget til konserten 2. februar har gått bra, og det er i skrivende stund noen få titalls billetter tilbake.
– Jungeltelegrafen har tydeligvis fungert godt, sier Carina Mortensdatter Fox, foran konserten i Søgne gamle kirke som er den ene av i alt tre konserter som de tre skal gjennomføre i februar.

– På fredagen blir det konsert på Piren i Mandal, og dagen etter er vi booket inn til en privatkonsert. En liten miniturné nå i februar skal bli stas, smiler Carina Mortensdatter Fox.

Billetter til konserten kan kjøpes ved å søke opp Carina Mortensdatter Fox på tikkio.com.

 

Back To Top