fbpx
skip to Main Content
Hanne Balsnes.

Nominert til Drømmestipendet

Pauline Aase fra Kristiansand og Hanne Balsnes fra Søgne, er av Knuden – Kristiansand kulturskole, blitt nominert til Drømmestipendet, som er en stipendordning i samarbeid med Norsk Kulturråd og Norsk Tipping. Aase og Balsnes er nominerte i klassisk sang og direksjon.

 

I alt er det 470 unge kunst- og kulturutøvere som er blitt nominert til Drømmestipendet 2023. Intensjonen med stipendet er at Drømmestipendet skal være et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

De nominerte ungdommens søknader, med vedlagte arbeidsprøver og drømbeskrivelser, vurderes både av fagjuryer innen hver kategori, samt av en egen drømmejury, og til slutt blir resultatet som følger:
50 nominerte får tildelt hvert sitt drømmestipend, inklusive 30.000 kroner fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Til sammen utdeles 1,5 millioner kroner gjennom Drømmestipendet 2023.

Onsdag 1. februar offentliggjøres det på drommestipendet.no hvilke unge kunst og kulturutøvere som tildeles stipend. Utdelingene finner normalt sted i løpet av perioden mars-juni. De 50 utdelingene skal også helst innebære at stipendmottakerne gir noe tilbake til andre kunst- og kulturutøvende ungdommer i kommunen som har nominert dem. Det kan være kurs, mesterklasser, opptredener o.l.

I kategorien musikk er det som nevnt tre unge damer som er nominert, deriblant Pauline Reidun Strand Aase og Hanna Balsnes.

Drømmer om å reise og spre vakker musikk

Pauline Aase.

𝐏𝐚𝐮𝐥𝐢𝐧𝐞 𝐀𝐚𝐬𝐞 er lyrisk sopran og går siste året på en master i opera ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun gikk flere år hos sangpedagog på Knuden – Kristiansand kulturskole, og var med på Kildens lørdagsskole. Hun er et av mange “Sesam-barn” som er nominert til Drømmestipendet fra Kristiansand og var også innom dans, teater og musikal. Snart er hun å se med selveste Kringkastingsorkestere (KORK) i “La Finta Giardiniera” av Mozart på operaen i Bjørvika sin Scene 2.

Pauline Reidun Strand Aase er den fjerde av totalt fem nominerte til Drømmestipendet 2022, som har vært elev ved Knuden. Hun går første året på master i opera ved Kunsthøgskolen i Oslo. Pauline sier at noe av det hun liker best med opera er de store og dype følelsene man formidler.
– Jeg har en drøm om å kunne reise rundt i hele verden og spre den vakre musikken og følelsene som kommer fra operaens verden…

Dette er bare noe av det Pauline beskriver som sin store drøm. Les mer om Pauline og drømmen hennes her: https://www.drommestipendet.no/profil/?id=15850

Ved Knuden har Pauline vært elev ved både sesam, dans, tatt sangtimer og vært med i ulike musikalgrupper. Lærerne hennes har blant annet vært Diana Spehar Borøy, Wenche Hunsbedt Svindland og Elin Kulsvehagen.

Les mer om Paulines drøm her https://drommestipendet.no/profil/?id=24860

Hør henne synge: https://youtu.be/r_G3PRFkXrs

Drømmer om å dirigere på høyt nivå

Hanne Balsnes.

𝐇𝐚𝐧𝐧𝐚 𝐁𝐚𝐥𝐬𝐧𝐞𝐬 sier dette om seg selv og sangen:
– Jeg drømmer om å dirigere kor på høyt nivå, i tillegg til å synge i profesjonelle kor. Jeg elsker følelsen av å synge sammen med andre. I kor lages musikk med sangstemmen, som er det eneste musikkinstrumentet som er en del av kroppen. Dermed blir korsang en konkret fysisk opplevelse. Når man synger i kor, påvirkes hjerterytmen til sangerne slik at hjertene slår i takt. Du kjenner det bruse i kroppen av energi, og alle andre i koret kjenner på den samme energien.

Hanna går nå går tredje året på musikkpedagogikkstudiet ved Norges musikkhøgskole med sang som hovedinstrumentet. Hun var innom det meste på Kristiansand Kulturskole der Elin var sangpedagog og Cecilie sto for pianoundervisningen, i tillegg til at Hanna var med i Musikal og gikk på Lørdagsskolen. Les mer om den store drømmen her https://drommestipendet.no/profil/?id=26903

Opplev å bli dirigert av Hanna her https://youtu.be/UyWvJKfGgYs

Back To Top