fbpx
skip to Main Content
Starter demenskor i Kristiansand: Fra v. Dagfinn Haarr, Elisabeth Lindland, Harald Furre, Marie T. Sørensen, Maria Thorkildsen, Eva Kvelland og Mette Moe Olsen. Foto: Kilden Teater og konserthus.

Starter demenskor i Kristiansand

Etter at den populære dokumentarserien, «Demenskoret», gikk sin seiersgang på NRK i vinter har det kommet flerfoldige henvendelser til både Kilden, Kulturrullatoren, UiA og andre virksomheter, om det er mulig å få til det samme i Kristiansandsområdet. Fredag ble det første møtet avholdt for å starte et demenskor her i Kristiansand.

I serien startes et kor for sangglade personer med demens og et forskerteam følger koret for å dokumentere hva slags effekt korsangen har. Serien har rørt og begeistret det norske folk og gitt et unikt innblikk i hvordan det både er å leve med demens, og leve med en person med demens.

Fredag tok Kilden initiativ til å samle gode aktører som kan bidra til å realisere et demenskor, fremkommer det på Kildens egen hjemmeside.

Prosjektgruppen er består av engasjerte folk med bred bakgrunn, med god samlet kompetanse på det helsefaglige og kunstfaglige området. I tillegg så brenner de for å utnytte det fantastiske potensialet som ligger i koblingen mellom kunst og helse, og vet at det kan fremme livsglede, livskvalitet og levekår.

Det første steget ble tatt i dag og nå skal de sammen jobbe videre for å finne ut hvordan satsingen kan organiseres.

– Det er mye som skal på plass, og det er ikke avklart når, hvor og hvordan vi skal begynne, heter det.

Initiativtagerne består av engasjerte folk med variert faglig bakgrunn på feltet, men det er takket være oppstartsmidler fra Sparebanken Sør at prosjektet nå ser ut til å realiseres.

– For oss er det flott å få være med på noe som så tydelig gir positiv effekt på folkehelsen. Dette er et prosjekt som kan bryte tabuer og bidra til å skape åpenhet om en sykdom som rammer mange, sier Eva Kvelland. – direktør marked og kommunikasjon i Sparebanken Sør.

Starter demenskor i Kristiansand: Fra v. Dagfinn Haarr, Elisabeth Lindland, Harald Furre, Marie T. Sørensen, Maria Thorkildsen, Eva Kvelland og Mette Moe Olsen. Foto: Kilden Teater og konserthus.

Back To Top