fbpx
skip to Main Content
Mike Heese og Sissel Fredriksen startet Retrohappy i det små og har nå flyttet inn i de gamle lokalene til Blå Kors Arbeid og Inkludering med front ut mot gamle E39 på Mjåvann industriområde.

Retrohappy øker salget og på plass i nye lokaler

– De nye lokalene gjør at vi blir synlige fra hovedveien. Det passer godt, ettersom retro- og antikke møbler blir bare mer og mer populært. Det Sissel Fredriksen og Mike Heese som driver Retrohappy på Mjåvann.

 

– Nå kan enda flere se oss, sier Fredriksen, etter at de har flyttet fra lagerlokalene ved innkjørselen til Avfall Sør og til lokalene ut mot gamle E18 som Blå Kors Arbeid og Inkludering var i tidligere, og med Reidar Svendsen som nærmeste nabo.

Da de to startet opp med å selge retro- og antikkmøbler for noen år siden, var det fra garasjen hjemme. Salget økte. Behovet for mer plass ble større. Etter hvert flyttet de butikken til et lagerlokale rett ved Avfall Sør. Salget økte ytterligere i de nye lokalene, for så vidt ikke så rart ettersom retro- og antikkmøbler har fått sin solide renessanse.

– Det er gjerne møbler som bestemor og bestefar hadde, eller sågar at dagens unge hadde foreldre som hadde slike møbler da de selv vokste opp. Møblene hadde sin storhetstid for noen tiår siden, men er kommet tilbake for fullt. Stadig flere ser at denne typen møbler holder høy kvalitet og har følgelig lang levetid. Designen er tidløs og det handler også om svært godt håndverk, forklarer Sissel Fredriksen.

– Det er også en klar trend at stadig flere er opptatt av gjenbruk, og rent interiørmessig blir det jo stilig å kombinere med både gammelt, brukt og nytt, sier Mike Heese.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Spisestue, skjenk, lenestol og bord i skikkelig retrostil.

Varer lenge

Det er flere som kombinerer flere stiler når stue, kjellerstue, soverom, gang og hall skal innredes. Det kan være dem som vil ha en gammel skjenk i stuen og supplere med et salongbord i teak og et par gamle stoler, og sette sammen med helt nye møbler.

– Holdbarheten på slike møbler er i en annen liga enn helt nye møbler. De slites ikke på samme måte som moderne møbler, forklarer Fredriksen.

– På seg selv kjenner man andre, sier Mike Heese.

– Hele ideen med Retro Happy startet da vi skulle innrede vårt eget hjem. Vi startet med å kjøpe gamle møbler og begynte også å søke på nettet etter retromøbler. Vi syntes sluttresultatet ble stilig, og tenkte at kan vi, kan andre, forklarer Heese.

Finner møbler i inn- og utland

De trålte nettet etter antikke- og retromøbler, etablerte sin egen Facebook-side, og var i gang. Salget økte. De to som hadde etablert butikk og lager i garasjen hjemme, måtte ha større plass, og flyttet i mai 2020 til Mjåvann.

Det at de to nå har vært på flyttefot igjen kom litt bardus på.

– Det var lagerlokaler vi holdt til i, og i slike er det ikke lov å ha butikk, så utleier sa opp kontrakten med fem ukers varsel frem til oppsigelse. Da var gode råd dyre. Vi stengte butikken i de gamle lokalene den 17. desember, og overtok de nye den 15. desember. Så vi kjørte i skytteltrafikk mellom de gamle lokalene, og de nye lokalene vi pusset opp. Det ble en travel jul ettersom vi ikke ønsket å ha stengt lengre enn strengt tatt nødvendig, smiler Sissel Fredriksen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Spisestue, skjenk, lenestol og bord i skikkelig retrostil.

Mye av de selger, finner de på nettet, eller at private tar kontakt.

– Finner vi noe interessant, triller vi av sted faktisk over hele Sør-Norge for å hente møblene til butikken. Vi er også ofte i Danmark og Sverige på jakt etter gjenstander, røper Sissel Fredriksen.

Så er det også dem som tar kontakt når de skal rydde ut etter besteforeldre eller egne foreldre, og spør om det er aktuelt for Retro Happy å overta møblene. Møblene pusses opp, slipes, renses og oljes, for å gi gamle møbler nytt liv.

De to har en klar oppfordring; at ingen kaster gamle møbler og pyntegjenstander uten å ta kontakt med dem først.

Demenslandsbyen Strømmehaven

De peker også på at det er en klar trend at møbler og interiør ikke bare skal være billig og trendbasert, men at det hele skal vare, også utover ens egen generasjon.

Fredriksen og Heese samarbeider også med arkitekter, og da arkitekt Daniele Myrhaug fikk i oppdrag å innrede den store demenslandsbyen Strømmehaven i Randesund, ble mange av møblene levert av Retro Happy på Mjåvann.

– Vi leverte også møbler da de nye omsorgsboligene på Kleplandstunet i Søgne skulle innredes, sier Sissel Fredriksen.

Back To Top