fbpx
skip to Main Content
Foto: Colourbox

Leder

– Utekontakten må på banen igjen

Barne- og ungdomskriminaliteten øker i Kristiansand.

 

Narkotikalovbruddene er de eneste overtredelsene som er på vei ned, skal vi tro politiet. Vold og vinningskriminalitet er stigende. I jakten på penger, merkeklær og andre status, er våpen viktig. Alt «flexes» på Snap Chat, Tik Tok og Instagram. Mindreårige selger nakenbilder og sex med emotikoner som kodespråk.

Volden blir grovere ifølge den nye ungdomskrim-rapporten. Kriminaliteten blant de yngste ungdommene øker. Stadig flere jenter begår kriminelle handlinger.

At registrerte narkosaker går ned, trenger ikke bety gode nyheter. Det kan også bety at ungdommen er blitt flinkere til å skjule det. Ungdom som begår lovbrudd har ofte tilknytning til eldre kriminelle og deres nettverk, ser politiet.

Sosiale medier får skylden, men ikke ene og alene. Nedleggelsen av fritidstilbud under pandemien er en del av dette. Derfor må flere ungdomstilbud straks på banen, og utekontakten på banen igjen.

Back To Top