fbpx
skip to Main Content
Sebastian Kåk (Martin Næss Hald) og Kamilla (Lydia Mirakel Johannessen) er på fin restaurant. Nå setter Kristiansand Barne- og ungdomsteater opp nye forestillinger etter stor pågang.

Kamilla-musikalen – ekstraforestillinger settes opp

Etter overveldende respons fra publikum blir det satt opp ekstraforestillinger av Kamilla. Datoene blir lørdag 22. og søndag 23. april.

Av Ivar Eidsaa

Kristiansand Barne- og ungdomsteater har hatt stor suksess med musikalen som er bygd på Kari Vinjes bok om Kamilla som møter tyven Sebastian. Pågangen har vært stor, og over 2.000 har sett musikalen så langt. Da pågangen har vært større enn antall plasser totalt på de forestillingene som i utgangspunktet ble satt opp, har Kristiansand Barne- og ungdomsteater valgt å sette opp nye forestillinger.

Handler dypest sett om tilgivelse
Historien om Kamilla & Sebastian handler dypest sett om tilgivelse, og hvordan en angrende synder finner tilbake til seg selv gjennom tro på at alt og alle kan tilgis. Sebastian Kåk finner en dag safen på leketøysfabrikken han jobber på med nøklene i, og fristelsen for rask rikdom blir for stor, og på én natt er Sebastian blitt tyven.

Angeren melder seg snarere enn han tror, og når han møter en ung jente i problemer velger han å bruke sine nyervervede midler til å hjelpe henne. Ut av den dårlige samvittigheten og møtet med Kamilla oppstår et vennskap mellom de to, og det er gjennom samtalene Kamilla og tyven har om døden, tro og Gud at Sebastian til slutt finner tilbake til sine grunnleggende gode verdier og en vei videre i livet.

Forestillingen kan ses av alle, men passer best for barn over seks år.

Norges mest kjente bokserie for barn
Bøkene om Kamilla & Sebastian er skrevet av Kari Vinje, og er Norges mest kjente kristne bokserie for barn. Manuset til den nye familiemusikalen er skrevet av Jostein Kirkeby-Garstad, som også har skrevet musikken sammen med komponist Bjørn-Erik Pedersen. Forestillingen har i tillegg med seg sangen “Kamilla og Sebastian” av komponist Ragnar Bjerkreim og sangtekstforfatter Elisabeth Aanje.

Stykket settes opp med barn og ungdommer fra Kristiansand Barne- og Ungdomsteater (KBUT) fra åtte til 19 år. Med store sang- og dansenummer blir det en forestilling med latter og glede, men også rom for ettertanke. Teatergruppa hadde stor suksess jula 2021 med forestillingen «Jakten på juleskurken», og har tidligere blant annet satt opp musikalen «13».

Lydia Mirakel Johannessen (11) spiller Kamilla Pytten i sin første store rolle. Martin Næss Hald (27) spiller Sebastian Kåk.

Forestillingen varer ca. to timer inkludert pause.

Sebastian Kåk (Martin Næss Hald) og Kamilla (Lydia Mirakel Johannessen) er på fin restaurant. Nå setter Kristiansand Barne- og ungdomsteater opp nye forestillinger etter stor pågang.
Back To Top