fbpx
skip to Main Content

Campingvogn med nostalgiske vibber

Eriba Touring 530 Ocean Drive er navnet på en fargerik sjarmør med klare hentydninger til solfylte California på 60-og 70-tallet. Er det Beach Boys vi hører i bakgrunnen?

 

MINISALONG: Det meste er i kompakt format, også spiseplassen, men trivelig kan det bli å samles rundt gode måltider her. Salongen gjøres enkelt om til soveplass for to barn ved å senke bordet.

– Det er tyske Hymer Group som står bak denne utgaven som designmessig peker tilbake til tidlig 70-tallet, så her er det nok mange som får nostalgiske følelser ved synet, forteller Håvard Nuland, salgsjef hos Kroken Caravan i Sørlandsparken.

Vogna skiller seg unektelig ut der den står utstilt i den store utstillingshallen hvor den har selskap av bobiler og campingvogner i mer avdempede farger. Eribaen er knall blå nederst og hvit øverst. Fargekombinasjonen gjenspeiles i interiøret.

– Denne vogna er et typisk se og bli sett-produkt i friske farger, så regn med å få en del oppmerksomhet når du ankommer campingplassen. Samtidig er den lett, sniker seg under 1000 kilo og er dermed aktuell for mange, også de med el-bil og ladbar hybrid, poengterer han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

RULLENDE NOSTALGI: Hymer Eriba Touring viser klare linjer tilbake til 70-tallet og til solfylte California med denne Ocean Drive-utgaven med blå og hvit farge. Merk hevetaket som her er slått opp. Før kjøring felles det ned, hvliket gir mindre luftmotstand.
DUSJ: Det er ikke stort, baderommet, men plass til vaskeservant og toalett er det blitt. Mulighet for å dusje er det også.

Liten men innholdsrik

Vogna, som måler 4,7 meter, er av den kompakte sorten som takket være gjennomtenkte løsninger gir plass til inntil fire personer på ferie, kanskje da helst to voksne og to barn. Den faste dobbeltsengen bak rommer greit to voksne, mens sittegruppen foran kan gjøres om til soveplass for to ikke alt for lange personer.  Fullt utstyrt kjøkken med kjøleskap, toalettrom med dusj-mulighet og rikelig med oppbevaringsrom er det også blitt plass til på få kvadratmeter.

At vogna er utstyrt med hevetak gjør den egnet som kjørevogn med lav luftmotstand. Taket heves enkelt manuelt fremme og i bakkant når man parkerer vogna. Det tar bare noen sekunder. Da er takhøyden 195 centimeter. Med taket nede blir det noe snaut, men det kan være et alternativ om vintercamping står på programmet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KJØKKEN OG SOVEROM: Trivelig arbeidsplass for kokken og god soveplass når natten stunder til. Legg merke til hevetaket som her er i oppslått posisjon. Det gir takhøyde på 195 cm.

Hymer Group, størst i verden

Hymer Group er verdens største produsent av caravan og bobiler og har, foruten Eriba, syv merker under sin paraply.
– Hymer Group er kjent for kvalitetsvogner med god isolasjon og Truma varme. Telttaket isolerer en god del, men med taket nede blir jo varmetapet mindre, påpeker Nuland.  Han merker en tydelig trend blant særlig yngre kjøpere:

– Små vogner som egner seg for å kjøre langt uten at forbruket blir veldig høyt er blitt populært. Dette med retro stil er virkelig i vinden nå. Det handler om å skille seg litt ut i mengden, understreker Nuland som har måtte streve med trøblete leveringssituasjon etter pandemien.

– Nå er flere Eribaer på vei til butikken vår, så det skal bli mulig å møte våren og sommeren med nostalgiske vibber, smiler han.

Akkurat nå kjøres det tilbud på godt utstyrt vogn til 479 000 kroner. Ordinær pris er 509 900 kroner.
Skulle du heller foretrekke noe mer rocka, kommer modellen også i en rockabilly-versjon der blått er byttet ut med rødt både innvendig og utvendig.

– Velger du den, er det nesten som å komme inn i en amerikansk diner, smiler Håvard Nuland.

KJØKKEN OG STUE: Kort vei fra kjøkken til stue når maten skal serveres.
Back To Top