fbpx
skip to Main Content
Arvid Solheim og Olav Ausel markerer eiendomsoverdragelsen med et håndtrykk.

Blå Kors Kristiansand har overtatt praktbolig

Blå Kors Kristiansand har overtatt den gamle praktboligen som i flere år huset maskinmesteren ved Nomeland kraftverk på Røyknes, og vil etablere et senter som kan komme mange til gode.

 

– Dette skal bli et sted for rekreasjon for alle deltakere, ansatte og tidgivere i Blå Kors. Det sier daglig leder for Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim.

Det var i oktober i fjor at Å Energi tok kontakt med Blå Kors for å høre om organisasjonen kunne være interessert i å overta den gamle maskinmesterboligen som ligger et par-tre lange steinkast fra Nomeland kraftstasjon.

– Det var en fantastisk henvendelse å få. Vi diskuterte saken internt, og styret gav sin tilslutning. Siden har vi også arbeidet med alt det formelle, sier Solheim, der han sitter ved siden av Olav Ausel, leder for eiendomsavdelingen i Å Energi, i den gamle boligen som ble oppført i 1915.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det er en staselig eiendom som i over hundre år har vært i Å Energis eie og som nå Blå Kors Kristiansand har fått.

Idyllisk beliggenhet

Boligen er idyllisk plassert, med utsikt til det store vannet nedenfor Nomeland kraftstasjon. Selve tomten er på tre mål.
– Nå går vi i gang med å pusse opp boligen. Vi satser på at alt er ferdigstilt innen jul, fremholder Solheim.

– Ettersom boligen nok vil bli mye brukt, er vi opptatt av dette skal bli et fint sted, et sted å trives, med skikkelige møbler, gode senger og en gjennomført god standard, sier Solheim.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det er en staselig eiendom som i over hundre år har vært i Å Energis eie og som nå Blå Kors Kristiansand har fått.

– Boligen har lenge vært en del av virksomheten vår. Den huset maskinmesteren i mange år, og er senere blitt brukt i undervisningsøyemed når vi har hatt skoleklasser på omvisning i kraftverket. Etter hvert er boligen blitt mindre og mindre brukt. Den har stått tom lenge, og da den ikke lenger var en del av kjernevirksomheten vår, valgte vi å selge.

I særstiling

Olav Ausel forteller at da Å Energi diskuterte hva kraftselskapet skulle gjøre med eiendommen, ble ledelsen raskt enige om å selge til en aktør som gjorde at boligen kunne komme til nytte og glede for mange.

Han sier at i så måte står Blå Kors Kristiansand i en særstilling.

– Det skal noe til å ta boligen i bruk og transformere den til noe nytt som kan komme mange til gode og nytte. For oss er det en glede å skulle gi stafettpinnen videre til Blå Kors Kristiansand. Jeg blir varm om hjertet og direkte rørt når jeg hører hva plassen nå skal brukes til. Det setter ledelsen og konsernsjef, Steffen Syvertsen, veldig stor pris på, sier Ausel.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Arvid Solheim og Olav Ausel signerer de siste papirene.

Rekreasjon og gode aktiviteter

– Plassen er rett og slett unik, og egner seg som et godt treffsted for alle de 12 virksomhetene i Blå Kors Kristiansand. Her kan Blå Kors ferier ta med seg feriegjester, og her kan dem som er i behandling og ettervern komme for rekreasjon og gode aktiviteter, bare for å ha nevnt noen eksempler, sier Arvid Solheim.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Flotte utskjæringer over vinduer og dører.

Ved vannet kan man bade. Det ligger godt til rette for kajakkturer. Turterrenget er godt, og bare ti minutters gange unna, ligger endestasjonen til Setesdalsbanen på Røyknes. På tomten vil det komme gapahuker, sittegrupper og bålplasser.

– Vennesla kommune er i gang med å anlegge en ny tursti fra Vennesla til Iveland, og eiendommen ligger rett ved der turløypen vil komme. Så plassen vil også komme dem til gode som ønsker å ta et stopp for en kopp kaffe eller vaffel dersom man skal ta turen fra Vennesla til Iveland, sier Arvid Solheim.

 

 

Back To Top