fbpx
skip to Main Content
Heidi Mosfjell Frigstad fikk godkjenningen som Inn på tunet-gård i 2022.

Tilrettelagte velferdstjenester på eget gårdsbruk

FINSLAND: – Jeg har startet opp en møteplass for personer som ønsker å komme ut av hjemmet sitt og treffe andre mennesker i fine og rolige gårdsomgivelser, Som kanskje kjenner på en ensomhet og ønsker å fylle dagene sine med noe. Det sier Heidi Mosfjell Frigstad som ha retablert Låven på Brandsvoll på familiens gårdsbruk.

 

Heidi Mosfjell Frigstad har jobbet lenge med å få på plass gode tilbud fra familiens egen gård. Hun oppnådde at gården ble godkjent som en Inn-på-tunet-gård i 2022, hvor hun markedsfører tilbudet som Låven på Brandsvoll.
Låven på Brandsvoll ligger i rolige, men sentrale omgivelser i Finsland, kun små 35 kilometer fra Kristiansand sentrum.

Inn på tunet-gården til Heidi Mosfjell Frigstad, ligger på Brandsvoll i Finsland.

– Det er et helt spesielt miljø å komme til en gård, et miljø med dyr, natur og erindringsbilder som for mange virker kjente fra bilder og tekst, men som ikke alle har opplevd tett på kroppen, sier Heidi.

– Vi driver cirka 300 mål dyrket jobb, og har også en del innmarksbeite. Melk er det vi produserer mest av, da vi har et moderne melkefjøs med alt nødvendig utstyr. Vi har også oppdrett av kviger, samt noen ammekyr. Hund, katt og høner selvsagt også med, og innimellom har vi også griser og koppelam, samt en hage med epletrær, forteller hun.

Heidi Mosfjell Frigstad er utdannet helsesykepleier og jobber i dag i en deltidsstilling i skolehelsetjenesten i Kristiansand kommune, etter flere års virke på Barne-og ungdomsavdelingen ved Sørlandet sykehus.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Låven er stor og rundt langbordet ligger alt til rette for at gode menneskemøter kan skapes.

Gode erfaringer

Nå driver hun Inn-på-tunet-gård som tilleggsnæring og sier erfaringene er gode.

– Å kjenne på helt nye opplevelse, hva det å tilbringe tid på en gård har å si for trivsel og humør, og påfyll av det vi trenger til i hverdagen og i møte med de utfordringene vi står overfor, sier hun.

Særskilt tilrettelagt opplæring er et av tilbudene. Hun viser til at enkelte elever trenger å skifte miljø og har behov for en alternativ læringsarena. På gården kan det tilrettelegges etter den enkeltes behov, med praktiske aktiviteter og arbeidsoppgaver som er nære og konkrete. Kunnskap og erfaringer som elevene får, kan senere brukes som «knagger» til teorien som gjennomgås i klasserommet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Jeg ønsker å gi et tilbud til personer som ønsker å komme ut av hjemmet sitt og treffe andre mennesker i fine og rolige gårdsomgivelser. Som kanskje kjenner på en ensomhet og ønsker å fylle dagene sine med noe, Heidi Mosfjell Frigstad.

– Visjonen er at gården kan bli et samlingspunkt for voksne, pensjonister og andre som kjenner på ensomhet og utenforskap, hvor man kan komme på en gård å kjenne på gode opplevelser sammen, hva det har å si for å kunne takle sin egen hverdag.

– Vi ønsker å gjøre gården og tilbudene vi kan gi mer kjent, sier hun, og legger til at sesongen tar til rett etter påske.

– Så får fremtiden vise om dette er liv laga, og om gården kan bli den kilden til gode opplevelser og mestring som vi ønsker å tilby.

 

Back To Top