fbpx
skip to Main Content
Musikken spiller opp. Dansegulvet fylles.

Populær lørdagsdans i 55 år

En lørdag i måneden samles godt over hundre personer til dansekveld i Vågsbygd Kulturhus, eller Vågsbygd Samfunnshus som det het i gamle dager. I snart 55 år er dansekvelden blitt arrangert. – Vi har plass til flere, sier Anita Haagensen og Odd Sigmund Kvilhaug.

 

Klokken har passert 18.00. Det er en god strøm av deltakere som skal være med på lørdagsdansen som arrangeres én gang i måneden, på den første lørdagen etter den 20. i måneden.

Når klokken er slagen 18.30, er det fylt opp rundt bordene. Praten går livlig. Mange kjenner hverandre fra før, men det er også dem som ikke har vært med så lenge, som et synlig bevis på at det er populært å komme sammen.

Startet i 1968

Nærmere 125 personer har tatt turen. På scenen står Else og Armand som skal stå for musikken. Et par minutter senere spiller Else og Arman opp, og med en gang fylles parketten av danseglade personer.
Det hele startet for snart 55 år siden i Arbeiderforeningen i Kristiansand. Nord Norge-laget i Kristiansand som i sin tid startet opp, ønsket å invitere til en dansekveld for alle som ønsker å ta seg en svingom.

Gjengen med Odd Sigmund Kvilhaug og Anita Haagensen i spissen kom inn i 2010. Da Arbeideren skulle rives for å gi plass til et nytt leilighetskompleks i Festningsgaten, fikk Nordlysklubben tak i nye lokaler i Vågsbygd samfunnshus hvor man har vært siden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Der noen danser swing, danser andre tango.

– Det er utrolig fint og hyggelig å holde på, sier Finn Pedersen som har tatt turen helt fra Risør for å være med på dansekvelden.

– Jeg er med fordi miljøet er så trivelig, smiler han.

Karsten Hjellebø har også vært med i mange år.

– Det er sosialt. Det er trivelig. Ingenting er som å kunne få danse, humrer han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Finn Pedersen har tatt turen helt fra Risør for å være med.

Det kan Anita Haagensen bekrefte.

– Vi har med deltakere fra Søm, og Mandal, Lindesnes og Risør, og noen ganger har det også vært noen fra Oslo som har tatt turen ned. Det å komme sammen for å danse tango, vals og swing, i et hyggelig sosialt miljø hvor man kan bli kjent med andre, er populært, sier Anita Haagensen som har vært aktivt med i alle år.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Karsten Hjellebø svinger seg på parketten.

– Jeg har alltid vært glad i å danse. Her møtes mennesker i alle aldre, og det gir en glede tilbake å se at så mange er fornøyde, legger hun til.

Gir glede tilbake

Det koster 300 kroner per deltaker å være med på dansekveldene. Inngangsbilletten dekker mye: Utgifter til de musikalske kreftene, leie av lokaler, kaffe, kaker og smørbrød. Rundt kl. 20.00 har man en liten pause. Flotte smørbrød, kaffe og kaker serveres. Stemningen er god. Smilene og latteren sitter løst. I pausen er det også en liten utlodning, med fine gevinster til vinnerne.

Neste dansekveld finner sted den 13. mai, da med 2Gether på scenen. Den 23. september kommer Ole Ingvalds, den 21. oktober Bent Johansen, den 25. november Arne Vigelands Trio og den 16. desember er Arman tilbake for å spille opp til dans.

– Vi håper enda flere har lyst til å bli med. En artig kveld hvor mennesker i alle aldre har det trivelig sammen, og hvor vi attpåtil får god trim, er jo ikke å forakte, sier Odd Sigmund Kvilhaug.

– Det er sosialt. Det er trivelig, sier Odd Sigmund Kvilhaug.
Back To Top