fbpx
skip to Main Content
Kilden teater og konserthus setter opp Grease. Premieren er 21. mars neste år. Copyright: Tovita Razzi, Eventphotos

Høstprogrammet på Kilden

Musikalen Grease til Kilden teater og konserthus

I dag kan Kilden teater og konserthus endelig avsløre at neste års store musikalsatsing blir den folkekjære oppsetningen Grease med Atle Pettersen, kjent fra blant annet Beat for Beat i hovedrollen som Danny.

 

– Dette er en stor nyhet for alle som elsker musikaler, akrobatisk dans, amerikanske bilflak, skinnjakker, trange jeans og fettete hår, ler leder for Kilden Kultur, Daniel Stamnes.

Kommersiell suksess

Etter fjorårets suksess med musikalen Sister Act hvor mer enn 11.000 publikummere fant veien inn i teatersalen, følger Kilden opp med nok en kjent og kjær musikal.

Grease har allerede vært en stor suksess på norske scener med fulle hus på Chateau Neuf i 2017, etterfulgt av arenaoppsetninger på DNB Arena i Stavanger og Trondheim Spektrum.

I november inntar musikalen Oslo Spektrum, før den pakkes ned og vender nesen sørover. 21. mars har musikalen premiere i Kilden teater og konserthus.
– Fra og med midten av mars inviteres hele familien med inn i musikaluniverset Grease her i Kilden. Dialogen er nemlig på norsk, mens de mest kjente hitlåtene er på engelsk, dette blir en kveld for hele familien, fortsetter Daniel.

Kjendiser på rollelisten

I hovedrollen som Danny finner vi selveste Atle Pettersen som for mange er kjent fra blant annet Beat for Beat, X-faktor, Skal vi danse og Stjernekamp. Musikalstjernen Charlotte Brænna gjenopptar rollen som Sandy. Maja Christiansen kjent fra Rådebank på NRK blir en viktig del av ensemblet mens sørlendingen Max Key Graarud er dert lokale alibiet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Charlotte Brænna spiller en av hovedrollene. Foto: Kilden teater og konserthus.

Tom Sterri, som spilte klosterets overhode, Monsignor o’Hara i Sister Act i Kilden tidligere i år kommer, tilbake til Sørlandet i anledning Grease. Denne gangen både som regissør og skuespiller på scenen.
– I tillegg vil vårt eget ensemble av unge krefter her i Kilden delta i produksjonen gjennom satsingen UngdomsKilden. Allerede i høst er det planlagt audition hvor unge håpefulle får muligheten til å vise sine ferdigheter for danser og koreograf i Grease, Mikkel Maanum, sier Daniel Stamnes.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Atle Pettersen har den mannlige hovedrollen. Foto: Kilden teater og konserthus.

Utfordrer lokale krefter

Daniel Stamnes håper at Grease blir en unik opplevelse for publikum og ønsker å strekke en hånd ut til lokale lag og foreninger.
– Amcar- og dansemiljøet står sterkt både i Grease og her på Sørlandet. Vi har planer om å invitere lokale krefter for å bidra til å lage en ekstra tøff ramme rundt musikalen, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I tillegg vil Kildens eget ensemble av unge krefter delta i produksjonen gjennom satsingen UngdomsKilden. Foto: Kilden teater og konserthus.

Da gjenstår det å se om store amerikanske «flak» blir å se på Camilla Collets plass ved siden av Kilden neste år mens foajeen fylles av danseglade sørlendinger iført tidsriktige klær. Daniel tror på en real folkefest.
– Musikalen Grease har nok enda større appell enn Sister Act her på Sørlandet, så jeg tror og håper vi kan tangere antall besøkende, sier Daniel Stamnes.

Forhåndssalget har allerede blitt åpnet for nyhetsbrevmottakere, mens ordinært salg starter førstkommende mandag klokken 12.00.

Kilden teater og konserthus setter opp Grease. Premieren er 21. mars neste år. Copyright: Tovita Razzi, Eventphotos
Back To Top