fbpx
skip to Main Content
- Det ble samlet inn mye penger, og overskuddet på nærmere 70.000 skal nå brukes til å drifte barnehjemmene i Afrika som vi er engasjert i og har ansvaret for, sier Svein Cooks Kristiansen.

Disciples MM International: Samlet inn store beløp til hjelpearbeidet

– Det ble en helt fantastisk helg med konserter, samlinger og bibeltimer. Vi fikk inn et stort beløp som går til hjelpearbeidet i Afrika. Det forteller Svein Cooks Kristiansen, internasjonal president da Disciples MM International avholdt det årvisse Charity Run på Solstrand Camping.

 

Store deler av den internasjonale Disciples-familien var samlet da årets Charity Run ble avholdt. Medlemmer fra 17 nasjonaliteter var representert, fra USA, det afrikanske kontinentet og Europa. Det kom mange fra ulike klubber, Disciples alene var representert fra ulike land.

– Disciples-familien vokser. Det var godt å se at det kom deltakere fra Zambia, Sør-Afrika, Kongo, England, Kongo, Irland, Skottland, Nederland, Belgia, Tyskland, Ukraina, Danmark, Sverige, Russland og Finland. Bare Finland alene stilte med over 50 medlemmer, og fra Norge var vi nærmere 70 deltakere, forteller Svein Cooks Kristiansen.

Vanvittig stemning

Det ble en Charity Run med en helt fantastisk og vanvittig stemning, skal vi tro Kristiansen.
– Åndelig sett har vi forberedt årets treff helt siden i fjor gjennom bønn og faste, så effekten ble stor under arrangementsdagene, sier han.

Han berømmer Solstrand Camping som tok ansvaret for alt av matserveringen til de mange deltakerne, for et utmerket samarbeid. De gav 10 prosent av alt som ble omsatt, penger som dekket utgiftene til hytteleie, leie av lydutstyr og reisen for talerne. Dette dekket nesten alle kostnadene.

Det var mange rause givere under selve Charity Run, og bidro med penger som uavkortet går med til å drifte barnehjemmene som Disciples MM International driver i Afrika og til arbeidet med å rehabilitere barnesoldater.

En rå blues/rock-konsert

Gospelkonserter med Hans Erik Groth, konsert med Andrew James fra Tyskland – en tidligere gangster som er blitt herlig frelst og en sterk bidragsyter i arbeidet, ble også gjennomført.

– Det er kommet så mange tilbakemeldinger fra deltakerne som var helt overveldet over hva de fikk være med på. Da musikere fra Disciples-avdelingen i Oslo spilte sammen med Hans Erik Groth og Andrew James, ble det en mirakuløs opplevelse. Lovsangen var rå og vi fikk virkelig oppleve at himmelen kom ned over oss, smiler Kristiansen.

– Vi fikk også oppleve den råeste blues/rock-konserten jeg noensinne har vært med på, da Million Dollar fra Arendal, med Peter Haltorp, Thomas Isaksen, Thomas Fianbakken og Ronny Pedersen, stod på scenen, legger han til.

Over 70.000 i overskudd

Det ble samlet inn mye penger, og overskuddet på nærmere 70.000 skal nå brukes til å drifte barnehjemmene i Afrika som Disciples MM International er engasjert i og har ansvaret for. Ett av disse er Mama Esters barnehjem i Kenya hvor 36 barn som har vært ekstremt misbrukt, har fått et hjem, skolegang og trygge omgivelser.

Erik Selle, leder av Konservativt (tidligere Partiet De Kristne) er aktivt med i Disciples MM International, og gjennom hans israelske bekjentskaper og kontakter er det blitt etablert et samarbeid som kommer de fattigste og mest utsatte menneskene til gode.
– Selle kobler ulike krefter sammen med myndigheter og hjelpearbeid som vårt sammen, noe som innebærer at land som er med i AII og Israel som er eksperter på å bygge infrastruktur og vannbrønner, er blitt koblet på. I dag er 24 afrikanske land med i AII.

Det har medført at det barnehjemmet Dagorett i Kenya som driver barneskole, ungdomsskole og college for over 400 barn har fått rent vann. Disciples MM International støtter med penger til mat, skolegang, skoleuniformer og driften for øvrig. Det er også blitt etablert et fotball-college som har utviklet mange spillere som i dag spiller på høyt nivå i europeiske ligaer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Disciples MM International har i flere år støttet barnehjemmet som Mama Ester driver i Kenya. Foto: Privat.

Samarbeid med Israel

Disciples MM International støtter også Pastor Dennis og Pastor David som driver et omfattende arbeid for å rehabilitere barnesoldater som bor i Vest Pokot, som ligger i dalen opp mot Sør-Sudan og i øst mot Somalia, og som har vært hjemsøkt av krig og terror i en årrekke.

– Israelerne vil bygge og rehabilitere bygningsmassen, sikre rent vann og strøm, og har også koblet Dagoretti til et israelsk universitet. Dette er barnehjem nummer to som Disciples MM International er med og støtter i tillegg til barnehjemmet til Mama Ester, opplyser Kristiansen.

Samfunn er blitt helt forvandlet

Uvilkårlige kidnappinger med krav om løsepenger, landsbyer som blir angrepet og hvor innbyggerne blir drept, kvinner og barn voldtatt, og soldater som tvinger barn til å drepe sine egne foreldre for selv å unngå å bli drept for deretter å måtte fortsette som barnesoldater, er noen av stikkordene.

Landsbyer som før var herjet av krig og utplyndring, fremstår som rolige. Jorden dyrkes. Innbyggerne får mat, og der soldatene tyranniserte mange tusen mennesker, er nå våpnene levert inn til myndighetene som har destruert dem.
– Vi skal om få dager reise ned til Kenya for å gi dem pengene som kom inn gjennom sommerens Charity Run. Pengene kommer svært godt med, og vi ser at arbeidet som både Mama Ester, Dagoretti og Pastor Dennis og Pastor David driver, når stadig flere. Behovet for en trygg finansiering er derfor av svært stor betydning, sier Svein Cooks Kristiansen.

Noen av de mange som var med på årets Charity Run. Foto: Privat.
Back To Top