fbpx
skip to Main Content
Søren Snartemo (t.v) ønsker Fredrik Ågedal som skal skru på alle typer el-biler, velkommen som ny mekaniker hos Auto Teknikk i Kristiansand.

Rallyvinneren får ansvaret for el-bilene

VÅGSBYGD: – At Fredrik Ågedal er ansatt som mekaniker med ansvaret for el-bilreparasjonene, gir oss et viktig konkurransefortrinn. Det sier Søren Snartemo ved Auto Teknikk om Ågedal som har tiltrådd som bilmekaniker.

 

– Det gjelder å vite hva man holder på med og å holde tungen rett i munnen, smiler Fredrik Ågedal.

– Sikkerhetsnivået er høyt når det kommer til å utføre service og reparasjon på en elektrisk drevet bil. Spenningen er stor, 350-400 volt, og gjør du er feil, kan utfallet bli fatalt. Derfor skal du vite hva du skal gjøre, og hva du ikke kan gjøre, utdyper han.

Det er en svært allsidig bilmann som har tiltrådd som mekaniker hos Auto Teknikk. Ganske tidlig begynte han å kjøre det som han hadde lov til å kjøre. Han begynte å kjøre bilcross da han var 15 år, og har også vært innom gokart, trial og cross.

Ni NM-gull

Han har tilbrakt mange timer i garasjen, ettersom den store hobbyen er å bygge sine egne biler og motorer. En dedikert og ikke minst stor interesse har gitt resultater. Fredrik Ågedal kan nemlig skilte med hele ni NM-gull i rallycross og bakkeløp. Kollega Søren Snartemo som er kjent for mange som en habil rallyfører, har fire.
– Jeg sier han «bare» har fire, gliser Fredrik Ågedal.

Erfaring og kompetanse avgjørende

Søren Snartemo lar seg ikke affisere, og svarer tørt tilbake at det er «erfaringen det kommer an på», og at «han nok vil ta Fredrik på kondisen».

– Det å skulle utføre service og reparasjoner på en elektrisk drevet bil er annerledes enn en fossildrevet bil. En el-bil utsettes for større påkjenninger enn en tilsvarende fossildrevet bil. Vekten er tynge, en el-bil er kjappere, så påkjenningen er større, både på dekk, hjuloppheng, forstilling, bærebroer og bremser. En el-bil lever et krevende liv, da kreftene er større på en slik, sier Ågedal.

Ettersom han skal skru på alle typer el-biler, er det viktig å ha en god erfaring og kompetanse som gjør at det enkelte oppdrag blir utført så godt og kvalitetssikret som mulig. Fredrik Ågedal har tatt de nødvendige kurs på sikkerhet og batteriteknologi som trengs for å sikre at nettopp så skjer.

– Kunnskap og kompetanse er helt avgjørende. Alle oppdrag vi påtar oss skal matche kravene om kvalitet, god service og redelighet, sier Søren Snartemo.

Back To Top