fbpx
skip to Main Content

Dyreparken i Kristiansand

Skumle dager og sjørøvere

DYREPARKEN: Køene var litt for lange til at vi testet alt, men det var veldig gøy uansett.

 

Sørlandsavisen tester ut nære, kjente og kjære opplevelser for tilreisende og lokale. Undertegnede fikk denne gangen besøk av familie fra nabofylket for å tilbringe en dag i Dyreparken i Kristiansand.

SELFIE: Ida Emilie tokk på seg jobben som fotograf i Abra Havn siden hotellområdet er forbeholdt pirater og landkrabber som bor på stedet. FOTO: Ida Emilie

Sjørøvere

Dere som har fulgt avisen en stund husker kanskje at jeg de tre siste årene har hatt besøk av tre små nieser fra Telemark for å besøke Julius og alle vennene hans. Sammen med mine foreldre har de sjekket inn på Abra Havn og gledet seg stort til alle store og små opplevelser Dyreparken har å by på.

Skumle dager har etter hvert blitt en tradisjon i Dyreparken i høstferien og i år var det intet unntak. Dagene ble introdusert i høstferien og i år var det tre unike pop-up arenaer: Skumle dager på Kutoppen, Estragons verden og Villmarkens forbannelse. Den førstnevnte deltok vi også på i fjor, til stor glede for de yngste i følget.

Skummelt

Det kriblet nok litt ekstra i magen til Ida Emilie (12), Thea (7) og Sunniva (6) da de lørdag morgen ble vekket av sjørøvere i selveste Abra Havn. Siden det å oppholde seg i Abra Havn er forbeholdt pirater og landkrabber som bor der, fikk undertegnede dessverre ikke være med på dette. Gjengen fra telemarkland kunne derimot opplyse om et helt fantastisk opphold i sjørøverbyen, med koselig personell på hotellet, samt god mat og standard på rommene, eller husene om du heller vil kalle dem det. Etter en enda bedre sjørøverfrokost og en tur med «Den sorte dame» møttes vi alle tidlig på formiddagen rett ved hovedinngangen og begynte ferden mot de skumle områdene.

Da undertegnede dessverre har brukket beinet og ikke er ferdig helet enda, ble ikke turen i år like omfattende som tidligere år. Det var derfor heller ikke aktuelt for meg å stå i de lengste køene. Vi fikk likevel med oss en del av alt det skumle parken hadde å by på. Sunniva likte nok selveste Slakteren best, mens Villmarkens Forbannelse som var regnet som en av de skumleste attraksjonene gikk vi pent og pyntelig forbi. Vi fikk derimot sett både gaupe og ulv på nært hold, så turen inn i villmarken var absolutt verdt det.

TRIKKETUR: Vi fikk nesten ikke med oss Thea og Sunniva videre.

Terrariet

Vi tuslet (jeg vraltet kanskje mest) ned til Kardemomme By og de to yngste jentene utforsket husene til alle de kjente og kjære karakterene til Thorbjørn Egner. Det gøyeste var nok trikken, og vi måtte nesten bære dem med oss videre. Vi tok oss også en svipptur innom for å se på Julius og alle vennene hans, men dessverre koste de seg innendørs denne dagen. Jeg kan egentlig godt forstå dem, for det var overraskende kjølig i luften.

Turen gikk så videre til Afrika og alle dyrene der. Vi var innom det nye Terrariet som er et helt nytt tropisk hus. Her fikk vi se skilpadder, øgler og en helt enorm slange. Dette huset har vi aldri før vært i og i forhold til temperaturen ute var det godt og varmt der inne.

Hva nå?

Etter noen innholdsrike timer i parken var det på tide for telemarkingene å sette kursen tilbake til Abra Havn, og for undertegnede å kjøre tilbake til Flekkerøy. Tradisjonen tro skal jeg nok en gang avgjøre om jeg vil anbefale turen videre til andre, og svaret er et høyt og tydelig ja. Jeg vil dog anbefale å sette av flere dager, spesielt om man er ganske halt slik jeg er. Det var veldig mye vi kort og greit ikke rakk over. Nå er det bare å begynne å glede seg til neste år.

FORNØYDE: Ida Emilie, Thea og Sunniva var fornøyde med dagen i dyreparken.
Back To Top