fbpx
skip to Main Content

Dekkoperasjon hos Per Hagen Bilrekvisita

Når nettene blir lange og kulda setter inn blir det travelt for alle som jobber i dekkbransjen. Det gjelder også for Per Hagen Bilrekvisita på Mjåvann.

 

– Rushet er i gang, ja, mange som har vært til fjells har erfart at vinteren er kommet med snø og is på veiene, og har fått en kraftig påminnelse om at det er tid for å skifte til vinterdekk. Fra 1. november er det dessuten tillatt med pggdekk, noe vi merker med økt pågang i disse dager, forteller Aleksander Alvær, dekkansvarlig hos Per Hagen Bilrekvisita.

Han holder orden på dekksalg og ikke minst dekkhotell, som har blitt svært populært de senere år.

– Folk vil ha det enkelt, de kan komme hit når det er tid for dekkskift, vi kontrollerer dekkene for mønsterdybde og skader og de får en omgang i vaskemaskinen før de settes på lager slik at de er klar for en ny sesong til våren. At mange har flyttet fra stor enebolig til mindre leilighet som har smått med lagringsplass, spiller nok også inn på økende etterspørsel etter dekkhotell, tenker Alvær.

SÆRKLASSE: Dekk til mer enn 900 biler har fått plass hos Per Hagen på Mjåvann. Aleksander Alvær, Jorre DeGendt Knut Svein Dale og Eiliv Aasen (foran) har full kontroll på inn-og utsjekk ved dekkhotellet.

Premium versus billig

– Skal man gå for premium dekk, eller billigdekk når det er tid for nytt?

– Premium dekk er best på komfort og sikkerhet. Vi kan vel si at du får hva du betaler for. Såkalte billigdekk er for øvrig ikke så billige lenger, mye på grunn av mangedoblet pris på frakt av konteinere fra Asia, men de er jo rimeligere enn premium. Jeg tenker at det kommer an på kjøremønsteret. Skal du kjøre en fast kort strekning til og fra jobb og ikke så mye mer, kan et rimelig dekk fungere OK.  Jeg har både premium dekk og billigdekk på lager, og det som ikke finnes i hyllene, kan som regel skaffes, opplyser han.

Nei takk til helårsdekk

– Helårsdekk snakkes det også om?

– Det lages ikke spesielle helårsdekk, og i vårt klima er det påkrevet med dekk som har særskilte vinteregenskaper. Det handler både om mønster og om gummiblanding. Vinterdekk har en mykere blanding enn dekk beregnet for bruk i den varme årstid. Det er med å gir bedre grep på krevende føre med snø og is.

Piggdekk kontra piggfritt er også et tema som stadig diskuteres. Her er det kjøremønster og veiforhold som spiller inn. På blank is vil dekk med pigger ha fortrinn fremfor piggfritt. Likevel skal man ta i betraktning at dagens premium piggfrie dekk har kvaliteter som også takler is tilfredsstillende.

Back To Top