fbpx
skip to Main Content
Sigvart Dagsland i kjent positur.

Magi fra Sigvart Dagsland Trio

Konserten som Sigvart Dagsland Trio gjennomførte i Mandal kirke onsdag, den første av i alt fire konserter i samarbeid med Blå Kors Kristiansand, ble noe helt spesielt. Det var rett og slett magi som ble levert. Turneen fortsetter i Vanse kirke Vanse kirke 8. februar, før Kristiansand Domkirke står for tur 9. februar og hvor det hele avsluttes i Trefoldighetskirken i Arendal 10. februar.

– Dette var en nydelig konsert, sa Astrid Vatnedal da konserten var over.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Svært godt fornøyd med konserten: Arthur Bauge og Astrid Vatnedalen.

– Jeg er veldig glad i stemmen, og ikke minst flere av tekstene med så mye mening. Spesielt starten gikk rett i hjertet, sier Vatnedal, om sangen «HENDT I DAG» som ble gitt ut på Kirkelig Kulturverksted i 1994.

Utfrysning og mobbing


Sangen fra tidlig 1990-tall er en av de aller første som Sigvart Dagsland fremførte. Den handler om den 17 år gamle jenta som var så pen «bygdå’s mannfolk di låg strage.
Nå va hu blitt gravid, det blei til slutt et slid, å motstå presse», og om hvordan hun ble mobbet i hjembygda fordi «at ein må mobbast å ein må svi, Så me kan tomme sjøl gå fri, fra skammen.
Det har hendt i dag, det har hendt i går. Den svake ligge me andre står omkring, å nyde oss sjøl.»

Før han fortsatte: «For når ein blir utstøtt å gjort til skam, Kan me andre trenga oss langre fram i køen. Det har hendt i dag, det har hendt i går. Den svake lykke me andre står omkring,
å nyde oss sjøl. Der va ein som sa at det er di små så er di største. Di som nå er sist skal ein gong bli di fusste. Ein merkelige fyr, så folk han er på styr, det meinte mange. Han sa di som brukkes ner skal få Guds rike. jøl om han visste det ville di mektige ikkje lige. Han blei så rar å traus, då mobben slepptes laus, å skreik «korsfest han.»

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jan Inge «Jango» Nilsen leverte strålende på trommsettet.

En lang musikalsk reise


Sigvart Dagsland, trommisen Jan Inge «Jango» Nilsen og Torjus Vierli på tangenter, tok publikum med på en lang musikalsk reise, med noen helt nye låter, noen eldre og noen steingamle. Mange hadde kjent sin besøkelsestid. Det var rimelig trangt i kirkebenkene i det som er Norges største trekirke med 1.500 sitteplasser totalt.

Det ble en variert reise som skapte en stemning hos konsertpublikummet som man altfor sjelden får oppleve på en konsert, med tekster om livet, de utfordringene vi mennesker kan oppleve i fellesskapet med andre, om nederlag, om seire, om å kunne reise oss igjen og komme videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sigvart Dagsland leverte takkevekkende tekster til ettertanke.

Skapte magi


I løpet av konserten ble flere av Dagslands eldre låter fremført. «Tyver i natten» var en slik, med en knallsterk tekst, før de fortsatte med «Langt hjemmefra», i et arrangement og med en fremføring som bergtok publikum – også mye takket være at Jan Inge «Jango» Nilsen og ikke minst Torjus Vierli formelig skapte magi.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jan Inge «Jango» Nilsen, Sigvart Dagsland og Torjus Vierli takker av etter en sterk konsert. Torsdag 8. februar spiller trioen i Vanse kirke, før Kristiansand Domkirke står for tur 9. februar og hvor konsertturneen avsluttes i Trefoldighetskirken i Arendal 10. februar.

Konserten med Sigvart Dagsland Trio er den første av i alt fire kirkeonserter.

– Vi gjennomførte i fjor fire kirkekonserter med Jan Eggum og har ønsket at det skal bli en tradisjon å arrangere kirkekonserter til inntekt for arbeidet vi driver, forteller markedssjef i Blå Kors Kristiansand, Henning Reme.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Torjus Vierli leverte magi på tangentene.

Han sier videre han er glad for at det var mulig å gjennomføre konsertrekken sammen med Sigvart Dagsland Trio.

– Dagsland er en artist med mye refleksjon om livet generelt og om det som handler om utenforskap, fremholder han.

– Låtene hans rommer så mye og passer inn i kirkerommet, både hva innhold og formatet angår, legger han til.

Sigvart Dagsland Trio fortsetter konsertrekken i i Vanse kirke 8. februar, før turen går videre til Domkirken i Kristiansand den 9. februar. Kirkekonsertene avsluttes i Trefoldighetskirken i Arendal den 10. februar 2024.

Tilbake til forsiden…

Sigvart Dagsland i kjent positur.

 

Back To Top