fbpx
skip to Main Content
Kilden Teater

Nyheter

Rondt forbi – uke 7

Vi tar pulsen på Kristiansand.

 

Flere flyktninger

Kristiansand kommune vurderer å ta inn flere flyktninger. Det er politisk flertall for å ønske 595 nye flyktninger velkommen, men har ikke bolig til alle. Nå snakkes det om å innkvartere dem i «moduler» – forseggjorte brakker. Samtidig kommer det frem i sakspapirene at kommunen har store utfordringer innen avlastning av barn og at det er usikkert om de i det hele tatt klarer å bosette så mange i år. Dessuten kommunen bekymring over det økonomiske aspektet. Støtten fra staten løper ut etter fem år.

Ran i sentrum

En ungdom ble ranet av to maskerte menn i Henrik Wergelandsgate på ettermiddagen den andre fredagen i februar. Politiet ønsker kontakt med potensielle vitner. Samme formiddag pågrep politiet en person mistenkt for å ha stjålet klær ved et sentrumshotell. Dagen før opplevde gavebutikken No. 1 i Skippergata at en ung, maskert mann forsynte seg av kassabeholdningen.

Ranssiktet varetektsfengslet

Mannen (32) som er siktet for å ha ranet Urspesialisten i Kristiansand sentrum 2. februar, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt to ukers isolasjon, for å forhindre eventuell bevisforspillelse og mulig gjentakelsesfare, ettersom han er mistenkt i flere andre mindre vinningsforbrytelser. Politiet har gjort funn som knytter ham til ranet, men dette er ikke ransutbyttet.

Legger ned etter 35 år

Skan Møbler i Sørlandsparken legger ned driften etter 35 år. Butikken har vært familieeid og på det meste hadde Skan Møber hele 14 butikker over hele landet. Som gjenstående butikk, legges driften nå ned. Konkurranse fra salg via sosiale medier nevnes som en av årsakene.

 Kutter 16 årsverk

Vennesla-bedriften Huntoni har produsert trefiberplater i en mannsalder. Nå kutter de 16 årsverker for å hindre konkurs. Drastisk fall i etableringen av nybygg får skylda.

Blir i Kristiansand

Innbyggerne i Søgne og Songdalen har stemt. Flertallet ønsker å forbli i en storkommune med Kristiansand. Stemmedeltakelsen var på 81,6 prosent i Søgne og 71,7 prosent i Songdalen. I Søgne stemte 53,9 prosent mot kommunedeling, mens 45 prosent stemte ja. I Songdalen var det 57,2 var imot oppsplitting, mens 41,5 prosent var for.

Vinterferietilbud samlet på nett

Kristiansand kommune har samlet alle aktivitetstilbud for vinterferien som er for barn og unge, på en egen nettside. Denne finnes på kommunens nettsider.

Fire druknet i januar

Halvparten av landets drunkingsulykker i januar, skjedde i Agder. Dette melder Redningsselskapet. Kvinne og mann druknet på kajakktur utenfor Tromøya, eldre mann ble funnet druknet i et svømmebasseng i Kristiansand, og eldre mann kjørte utenfor kai med hjullaster i Risør.

Back To Top