fbpx
skip to Main Content
Kristiansand kanonmuseum har vinterferieåpent 19.02 til 25.02 kl. 11 til 15. Foto: Kristiansand kanonmuseum.

Noe å finne på i vinterferien: Kristiansand kanonmuseum

 Flott turterreng, en utrolig utsikt, mye krigshistorie og Norgeshistorie; Kristiansand kanonmuseum på Møvig er så absolutt verd et besøk i vinterferien.

 

Kanonmuseet holder åpent i vinterferien 19. februar til 25. februar kl. 11 til 15. I nybygget er det mulighet for å kjøpe is, kaffe, drikke, eller sågar en kanonkule.

I området er det nok av gode turmuligheter som kan utforskes både av små og store. Og er det noe museet har nok av, er det en fantastisk utsikt og ikke minst mye spennende historie.

Det er flere utstillinger på området, og barna kan løse det spennende Museumsmysteriet: En mestertyv har nemlig stjålet en verdifull gjenstand på museet, og spørsmålet er om barna kan hjelpe museet å stoppe ham.

Fakta om Kristiansand kanonmuseum:
I flott turterreng på Møvik utenfor Kristiansand ligger et kanonbatteri fra andre verdenskrig. Kanonen på Møvik er verdens nest største kanon montert på land. Batteriet (Batterie Vara) ble påbegynt i 1941 og skulle sammen med kanonbatteriet i Hanstholm i Danmark kontrollere skipstrafikken i Skagerrak.

Kanonene hadde en rekkevidde på hele 55 kilometer. Kanonen på Møvik er en av de svært få gjenværende kystbatterier i Atlanterhavsvollen – forsvarsverkene tyskerne bygget langs den europeiske vestkysten under andre verdenskrig – hvor kanoner er bevart i sine opprinnelige stillinger.

Tilbake til forsiden…

Kristiansand kanonmuseum har vinterferieåpent 19.02 til 25.02 kl. 11 til 15.
Back To Top