fbpx
skip to Main Content
Årets Talentstipend 2023 fra Cultiva Ekspress Idrett går til Caroline Finnestad Lund. Foto: Cultiva Express.

Cultiva Express: Årets Talentstipend tildelt skytter-talent og kunstner-talent 

Skytter Caroline Finnestad Lund (19) og kunstneren Amale Larsen (26) ble på styremøtet til Cultiva tildelt årets talentstipend fra henholdsvis Cultiva Ekspress Idrett og Cultiva Ekspress Kunst. Styreleder i Cultiva, Kjersti Løken Stavrum, delte ut talentstipendene som er på 50.000 kroner hver, heter det i en pressemelding.

Caroline Finnestad Lund (19) er en ung skytter med svært sterke resultater fra både nasjonale og internasjonale konkurransearenaer.

Finnestad Lund en er del av landslagsgruppen UNG+ i Norges skytterforbund. Hun hadde i 2023 et sterkt junior-VM med individuell bronse i rifle 50 meter liggende og to bronsemedaljer i lagskyting.

Nasjonalt ble Finnestad Lund junior-Norgesmester på 50 meter matchskyting, i tillegg til mixed-gull og lag-gull på 10 meter i samme mesterskap. Selv om hun fremdeles er junior, tok hun sølv i Norgescupen blant seniorskytterne og ble også samlagsmester i seniorklassen. Innen feltskyting (Det frivillige Skyttervesen) ble Caroline nordisk ungdomsmester i 2023. Hun tok også individuelt sølv, samt gull og sølv i lagkonkurransen i samme mesterskap.

Caroline Finnestad Lund er medlem av Søgne Skytterlag. Når dette stipendet deles ut, er Finnestad Lund i Ungarn for å kjempe for Norge i EM.

Årets Talentstipend på 50 000 kroner går til Caroline Finnestad Lund til hennes videre satsing som skytter.

Årets Talentstipend til Amale Larsen


Amale Larsen (26) er en selvlært visuell kunstner, født og oppvokst i Kristiansand. Hun har sitt eget studio på Odderøya, hvor hun lager fantastiske malerier, og eksperimenterer med andre teknikker. Larsens talent kommer særlig til uttrykk i hennes fargerike, lekne og vitale uttrykk. Gjennom kunsten klarer hun å få oss til å se det ordinære og hverdagslige i et litt annerledes eller nytt perspektiv.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Overrekkelse: Styreleder i Cultiva, Kjersti Løken Stavrum og stipendvinner Amale Larsen. Foto: Cultiva Express.

Den siste tiden har Larsen vært meget produktiv. Hun har blant annet stilt ut på Sørlandsutstillingen, vært årets plakatkunstner for Kilden Teater, og hun er for tiden med på gruppeutstillingen «Jeg velger meg april» på Søgne gamle prestegård. Hun er engasjert i det lokale kunstmiljøet, og sammen med andre unge kunstnere og musikere arrangerte hun det tverrkunstneriske prosjektet «Dimension Interruption» på Vaktbua. I tillegg hadde hun nylig stor suksess med sin første soloutstilling «RESTROOM» på Galleriet Palass på Odderøya.

Årets Talentstipend på 50 000 kroner går til Amale Larsen til hennes videre arbeid og satsning som kunstner.

Tilbake til forsiden…

 

Back To Top