fbpx
skip to Main Content
Øystein Tjomsland tok både gull og sølv i storløpet Jacob Meyers Pokalløp lørdag. Dette var tredje gang Tjomslands hester vant det ærverdige storløpet. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

– Øystein Tjomsland er et unikum!

Da Øystein Tjomslands to topphester Tangen Bork og Grislefaksen G.L. tok gull og sølv i ærverdige Jacob Meyers Pokalløp lørdag, var den svenske traveksperten Lennart Forsgren glassklar i sin omtale av suksesstreneren fra Sørlandet.

Av Richard Ekhaugen

74 år gamle Lennart Forsgren kan skilte med over 2.500 seire fra sulkysetet og har vunnet noen av de største travløpene man kan vinne i Europa. Lørdag var han ekspertkommentator for TV-kanalen Rikstoto Direkte da storløpet Jacob Meyers Pokalløp gikk av stabelen på Bjerke Travbane i Oslo.

Enorm årsdebut

Hovedrollene ble nok en gang spilt av Øystein Tjomslands topphester. Den femfaldige millionæren Tangen Bork gjorde årsdebut i det ærverdige løpet som har vært kjørt siden 1896.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tom Erik Solberg hever armen i triumf ved målgang. Den femfaldige millionæren Tangen Bork leverte en årsdebut til terningkast seks da han vant storløpet Jacob Meyers Pokalløp på Bjerke Travbane i Oslo lørdag. Foto: Anders Komgsrud/www.hesteguiden.com.

Tjomsland viste nok en gang at han er en mester i å finne toppformen på sine hester når de største travløpene avgjøres, og Tangen Borks prestasjon var et solid bevis på dette. Etter en 1.14-speed på den siste langsiden feide den lysfargede hingsten forbi sine konkurrenter og forsvant ifra til imponerende seier.
– Tjomsland er et unikum! Han har en helt egen evne til å utvikle sine kaldblodshester til noe spesielt, var den rosende omtalen fra Forsgren bak mikrofonen.

– Betyr mye for meg


Toppkusken Tom Erik Solberg satt som vanlig i sulkyen bak Tangen Bork, og var full av lovord om den sørlandske elitetraveren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Assistenttrener Sandra Svang Gjeruldsen smilte bredt sammen med seierskusk Tom Erik Solberg etter at Tangen Bork vant Jacob Meyers Pokalløp og sikret seg seierssjekken på 200.000 kroner. Foto: Anders Komgsrud/www.hesteguiden.com.

– Det er deilig å ha ham tilbake i løpsbanen, dette er en hest som betyr mye for meg. I dag viste han at han virkelig blir å regne med i de store løpene denne sesongen, fastslo Solberg.

Tjomslands tredje Meyer-pokal


Tjomsland selv kusket stallkameraten Grislefaksen G.L. som sylspurtet etter sen åpning og sikret seg sølvplassen. Det betød totalt 300.000 kroner innkjørt for Tjomsland-stallen, og den gjeve pokalen havnet nok en gang på sørlandshender. Dette var tredje gang Øystein Tjomsland vant Jacob Meyers Pokalløp, i 2014 sikret Tekno Odin sørlandsseier mens Grisle Odin G.L. vant i 2022.

Tilbake til forsiden…

Øystein Tjomsland tok både gull og sølv i storløpet Jacob Meyers Pokalløp lørdag. Dette var tredje gang Tjomslands hester vant det ærverdige storløpet. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Back To Top