fbpx
skip to Main Content

Musikkanmeldelser

Lokalmusikken

Her er noen av de siste lokale musikkutgivelsene du bør sjekke ut.

 

Thomas Hardy & Jared Boyle feat. Vero Noah
Wake Up
POP – SINGLE
[Thomas Hardy Music – 22. mars]

Det er noe datert over produksjonen på denne, som om den var gitt ut for ti år siden. Lydene har vi hørt før. Melodien virker også kjent, spesielt refrenget, men det kan hende vi har hørt den før. Dette er ikke dårlig håndverk, skjønt det er heller ikke noe banebrytende mesterverk. Melodiene er simplistiske og her er ingen som briljerer. De mannlige stemmene virker noe animerte. Det som gir liv til låta er Vero Nohas vokalleveringer. Sangen egner seg til avslapning, enten man liker å døse i sola på stranda i syden, eller slapper av i solveggen på hytta. Den vil nok også fungere på nattsendinger på radiostasjoner som spiller EDM og popmusikk. Sangteksten har et viktig budskap. Les gjerne intervjuet med duoen på side 6.

Ylva med William Gamborg
Forgjeves
POP – SINGLE
[SONY – 16. februar]

Denne Vågsbygd-jenta burde være kjent for de fleste nå. Dette er ei av de mer rolige låtene hun har gitt ut. Det er ikke den beste låta eller den med mest imponerende vokalprestasjoner, men den er veldig pen. Det er en hjerte/smerte-låt som kanskje passer best om høsten enn om våren. Her er det kassegitarer, svake trekkspill og pianolyder oppå elektroniske trommer, krydret med litt fantasiløse koringer. Melodien og arrangementet tåler dessverre ikke så mange repetisjoner før det blir kjedelig. Til det er det for lite pasjon.

Keiino
Hero, baby
EDM – SINGLE
[Mii Recordings/ Warner – 22. mars]

Tom Hugo Hermansen og resten av Grand Prix-gjengen i Keiino har gitt ut en ny låt siden MGP. Denne bryter ikke med det de har gitt ut tidligere. Den har de umiskjennelige syntetiske lydene, pompøse allsangrefrengene og den svevende, klisjéfylte teksten. Den er bare ikke like fengende som MGP-bidragene deres.

Det som overrasker er at den låter noe Alan Walker-inspirert, hvilket er fornøyelig, og demper det voldsomme Eurovision-preget. Funker bra i bilen på vei til påskefjellet.

Sowdiak
Lottogevinst
RAP – SINGLE
[egenutgitt – 22. mars]

Denne kristiansandrapperen er mest kjent for sin versjon av «Markens i kveld». Sangen handler om dyrtiden vi lever i nå, og hvor mye det kan friste å ta noen snarveier økonomisk. Dette er voksen-rap med en chill beat for dem som synes det blir for heftig med gangsterrap i høytiden. Denne kan funke på pop-radio og når man bare vil slappe av alene. Det er ingenting invaderende ved denne låta. Stemmen og produksjonen er smud og behagelig å høre på.

Sheila Simmenes/ Eloah Blú
Same Old Song (Eloah Blú remix)
JAZZ – SINGLE
[egenutgitt – 22. februar ]

Dette er en hippere versjon av den mer jazzete originalen utgitt i 2020 av kristiansandbosatte Sheila Simmenes (bildet). Her er strengeinstrumentene og pianoet dempet. Koringer og perkusjonsinstrumenter er lagt til for å gi den et mer poppete kafé-preg. Resultatet er at den låter streitere, mer up-tempo, trip-hop, radiovennlig og en smule mer datert, muligens, uten at det gjør noe i det hele tatt. Sangen oser fremdeles av lengsel og varme. Melodien låter enklere, og remiksen er mindre komplisert og mindre utfordrende å følge med på. Den vil derfor appellere mer til pop og hip-hop-fans nå. Dette er herlig og kul feriemusikk som passer til avslapning alene eller sammen med andre, eller bare som koselig bakgrunnsmusikk til hva det måtte være. Sheilas stemme er fløyelsmyk og uimotståelig deilig, og vil massere sjelen din med den søte melodien. Er det ei låt som vi tipper vil stå på «repeat» i påsken, er det denne.

Back To Top