fbpx
skip to Main Content
Harald Lassen vant Spellemannsprisen for jazzalbumet "Balans". Foto: Marius Ringen.

Vant Spellemannspris

Harald Lassen (37), oppvokst på Nodelandeheia i Greipstad, vant Spellemannspris i klassen for jazz da årets høytidelige utdeling fant sted.

 

– Det er mest letteste jeg sitter igjen med, smiler Harald Lassen.

Sørlandsavisen når ham på telefon sent søndag.
– Vi er akkurat ferdig med lydprøvene foran en konsert hvor jeg søndag kveld skal spille sammen med Frida Ånnevik på Operaen i Oslo, sier Lassen.

– Når man jobber hardt og holder på, er en slik pris en fin inspirasjon. Det blir litt lettere å få til det man jobber for. Prisen tilegner kunstnerskapet mer tynge og gjør mye lettere videre fremover, sier Lassen.

Spilte konsert under utdelingen

Det var en spesiell setting for ham da prisen ble delt. Harald Lassen var ikke selv til stede under utdelingen.
– Jeg skulle gjerne ha vært til stede, men denne gangen klaffet det dårlig. Forrige uke var vi på turné og samme dag som Spellemannsprisen ble delt ut, skulle vi spille konsert på Innerøy i Trøndelag, men vi i bandet og noen publikummere stod rundt en PC da utdelingen fant sted, så jubelen stod jo i taket da prisen ble annonsert, forteller Lassen.

Harald Lassen vant årets Spellemann for albumet «Balans» utgitt på Jazzland Recordings.
Han har holdt på lenge, og har underveis opparbeidet seg et solid rykte og posisjon. «Haralds musikk er jazz, men jazz med en annen form og farge. Musikk som bare kan komme fra et fritt og åpent sinn», skrev internasjonal musikkpresse da Spellemannsvinnerens album «Human Samling» ble lansert i sin tid.

Samarbeider med mange

Som saksofonist, komponist og bandleder beveger han seg i et musikalsk landskap mellom jazz, pop og annen alternativ musikk. Han ble nominert til Spellemannsprisen for albumet «Human Samling» som kom i 2020, og har spilt og samarbeidet med mange, blant annet Jon Christensen, Arild Andersen, Cassandra Jenkins, Ellen Andrea Wang, Bugge Wesseltoft, Tord Gustavasen, Barm De Looze, Anja Lauvdal, Sondre Lerche og Frida Ånnevik, for å ha nevnt noen eksempler.

«Med «Balans» presenterer han ny musikk med et nyoppusset band, hvor vi møter en improvisatør og låtsnekker som inviterer lyttere og medmusikanter til å romstere i det han har skapt og en kunstner som har forstått at den eneste gyldige smaken er den personlige. Sammen med en herlig og dypt sjelfull gjeng sentrerer Lassen musikken rundt sine inviterende låter fra sine utgivelser og tar lytteren med på forløsende eventyr. Jordet og atmosfærisk på en gang. Stort alvor og lure smil!», skrev Bergen Jazzforum i sin omtale av «Balans».

Med seg i bandet som har laget «Balans», har Harald Lassen hatt med seg Solveig Wang på synth, Sander Eriksen Nordahl på gitar, Stian Andersen på elbass og Tore Flatjord på trommer.

Harald Lassen blir å høre på Sørlandet under Mandal Jazzfestival som går av stabelen i juni.

Harald Lassen har allerede mottatt en rekke hedersbevisninger:

  •  2012 – «Årets unge jazzmusikere», Jazzintroprisen på Moldejazz
  •  2013: Hedret som Young Nordic Jazz Comets med Pixel
  •  2021: Nominert til Spellemannsprisen 2020 i klassen jazz for «Human Samling»
  •  2024 – Nominert og vinner av Spellemannsprisen 2023 i klassen for jazz for «Balans».

Harald Lassen har gitt ut disse albumene:

  • 2023: Balans
  • 2020: Human Samling
  • 2019: Remix-Eventyr
  • 2018: Eventyrer
  • 2016: Rainbow Session

Tilbake til forsiden…

Back To Top