Restaurantanmeldelse
Glimrende take-away
Take-away-restauranter finnes i overflod i Kristiansand. Spesielt på lunch-retter er det mye å spare.
Udon på Grim
Grim Kinamat har introdusert Udon-nudler med kylling på menyen sin. Dette er en mellomting mellom spaghetti og ordinære nudler. Den har smaken av nudler, men konsistensen er som pasta. Sammen med munnfulle kyllingbiter av høy kvalitet og med god smak og konsistens, crispe grønnsaker som gulrot og bønnespirer samt sopp, løk og kål er den en mektig middagsrett, eller lunsjrett om du er skikkelig sulten. Retten er veldig mettende. Den er krydret med hvitløk, sesamfrø og gressløk. Sistnevnte er med på å gi den en deilig sursøt smak sammen med den sparsommelige soyasausen.
Et stykke Italia på Lund
Italiensk mat er kjent for sine få ingredienser og at det er de gode råvarene som har fått godgjort seg under varm sol og frisk luft som gir den gode smaken. Det må være tilfelle for Rådhuscafeens nye rett på menyen; pizzaen Årets solist. Foruten tomatsaus, består den av cherry-tomater, grønn pesto og mozarella. Den er kun krydret med salt og pepper, men har fått en dæsj olivenojle. Mer trenger man ikke for en fantastisk smaksopplevelse, og varianten er høyst anbefalt. Smakspaletten er godt balansert med de søte tomatene og den lett søtlige pestoen som også tilfører litt bitterhet. Her får man et stykke Italia på Lund fra en liten nabolagskafé. Hva mer kan man ønske seg på en fin vårdag i sola, bortsett fra noe god drikke på terrassen, med utsikt over Otra?