fbpx
skip to Main Content
Bertine Håland og Markus Håland med Inge Lauvdal fra Mållaga i Agder.

Bertine og Markus stilkonkurransen til Mållaga i Agder

Bertine Håland og Markus Håland frå Samfundets Skole på Oftenes i Søgne vann i stilkonkurransen utlyst av Mållaga i Agder.

 

– Kvart år utlyser mållaga på Agder ein skrivekonkurranse for elevar på 9. og 10. trinn. I år kunne elevane velge mellom syv ulike oppgaver innan saktekst, skjønnlitterær tekst eller 6-orsd novelle. Alle skulane i Agder var inviterte til å delta, fortel Inge Lauvdal fra Mållaga i Agder.

Konkurransen er delt inn i tre kategoriar: Langtekekst for elevar med nynorsk som hovedmål, langtekst for elevar med nynorsk som sidemål og 6-ords novelle/twitternovelle.

Inga Lauvdal var møtt fram då Samfundets Skole hadde skoleavslutningsfest onsdag kveld. I gymnastikksalen satt foreldre og familie og det var to overraska elevar som kom opp på scena for å ta imot premien.

2.000 kroner i premie

Bertine Håland vant premie for langtekst for elevar med nynorsk som sidemål, og kunne motta en premie på 2.000 kronar og eit diplom med Ivar Aasen-portrett.

Tittelen på den lange stilen var «Idrett: Leik og fysisk fostring eller vegen til proff- og kjendisstatus».
– Jeg valgte dette som tema fordi jeg selv har opplevd å bli urettferdig behandlet da jeg drev idrett. Derfor valgte jeg å skrive om hvordan man kan komme ut av disse problemene, seier Bertine Håland.

– Det er vanskeligere å skrive på nynorsk enn å skrive på bokmål. Men bruker du god tid på skrivingen, og bruker ordlisten godt, så blir det lettere, og så lærer man jo mye underveis, seier ho vidare.

Overraska og glad

Ho seier ho blei overraska og glad over å vinne.
– Det var virkelig ikke forventet. Jeg hadde helt glemt konkurransen da det er en stund siden vi skrev stilen, så det var skikkelig gøy å vinne, sier en glad Bertine Håland.

Inga Lauvdal visar til begrunnelsen fra juryen hvor det heiter at teksten til Bertine hadde mange gode argument, og at språket var godt.
Inga Lauvdal fortel at det kom inn mange gode tekstar, og juryen hadde en vanskelig jobb. Nivået på de som var sendt inn til konkurransen var høgt. Det vart sendt inn 38 langtekster og 31 6-ordsnoveller.

Inspirert av Ernest Hemingway

Det var første gong Samfundet Skule var med, og i tillegg til Bertine Håland, vant også Markus Håland, for sin 6-ords novelle/twitternovelle.
– Vi hadde lest Ernest Hemingways «For sale; Baby shoes, never worn». Novellen omhandler et vanskelig og mørkt tema og det var inspirasjonen fra denne som gjorde at jeg skrev teksten «Drømmer druknet i alkohol og innsjø», forteller Markus Håland som med denne teksten vant konkurransen i 6-ords novelle/twitternovelle. Premien var ein gave på 750 kroner og eit diplom med Ivar Aasen-portrett.

– Nå er jeg veldig stolt og glad. Dette hadde jeg virkelig ikke forventet, da det var så mange som deltok. Så nå jeg skikkelig fornøyd, seier Markus Håland.

Tilbake til forsiden…

Bertine Håland og Markus Håland med Inge Lauvdal fra Mållaga i Agder.

Back To Top