fbpx
skip to Main Content

Åpent nå

Kontinentale vibber i sentrum

I hele juli og august kan du oppleve en samling arrangementer i Kristiansand sentrum som du ellers bare finner lenger nede på kontinentet. Konseptet heter Sommersmuget.

 

– Kraftverk spurte meg om jeg hadde lyst til å finne på noe her i bakgården i sommer, ettersom jeg har et event-firma sammen med Amalie Andrea Ås Berge, som er prosjektleder for Sommersmuget. Dette er et forsøk på å finne på noe unikt for hele byen, både fastboende og turister.

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Kristiansand Studentsamfunn.
– Vi har ansatt studenter og samarbeider med studentsamfunnet om bruk av lokaler i studenthuset Bare.

Lun stemning med ulike aktiviteter

Andreas Engeset har erfaring som leder for Kristiansand Studentsamfunn, og med å sette sammen ulike arrangementer, men han fremholder at det ikke blir veldig høy party-faktor på Sommersmuget.
– Det blir lun stemning og noe for hele familien; quiz med Hummelvoll, vintagemarked med Brunost, musikkbingo, street food fra forskjellige matvogner, og fremvisning av EM-kamper på storskjerm.

Alt vil foregå ute.
– Vi vil kunne flytte quiz´en innendørs om det regner.

Det med høyest feststemning blir «silent disco».
– Vi deler ut hodetelefoner slik at alle kan danse etter den samme musikken uten at musikken dundrer over hele gården. Det blir musikk fra tre forskjellige DJ´er å velge mellom.

Mat og happenings i bakgården

Midt i bakgården står en bar og flere rastebenker.
– Her er sitteplasser til mellom 200 og 250 mennesker.

Innerst i gården er det laget plass til flere matvogner som skal selge street food.
– Da kommer Buns n´ Roses og serverer burgere med tilbehør, Greek Chef on Wheels som selger gresk mat, og FRAM Streetfood som har iskrem, pølser og vafler, informerer Engeset.

Ved inngangen til gården står en svær russebuss med lydanlegg og salonger.
– Denne skal fungere som en lounge og lydanlegg for gården.

Inngang til gården blir gratis.
– På dagtid blir jo dette som en utendørs restaurant eller kafé. Man kjøper den maten og drikken man vil ha. Til Silent Disco blir det nok en liten avgift ettersom vi må leie inn utstyr til dette, men vi vil holde billettprisen lav.

Inspirert i Danmark

Engeset understreker at Sommersmuget her i sentrum ikke har noe med Sommersmuget i Lillesand å gjøre.
– Navnet kommer av at det smuget her var kalt Smugtitten, røper han mens han henviser til smuget mellom det gamle kunstmuseet og Domkirkens menighetshus i Kirkegata.

Det er i Danmark de har hentet inspirasjon til konseptet.
– Målet er å lage en «vibe» med pop-ups som man finner andre steder lenger sør, som i København og Aarhus, innrømmer en spent arrangør.

Back To Top