fbpx
skip to Main Content
Arild Løite, Tim Hope, Bjørn Egeli og de 17 andre rytterne Team Rynkeby har ankommet Paris etter 1.500 kilometer på sykkelsetet, til inntekt for Barnekreftforeningen.

Team Rynkeby ankom Paris etter 1.500 km på sykkelsetet: – Vi klarte det!

– Det var godt å komme i mål. Det har vært ekstra tungt i år på grunn av krevende værforhold underveis. Det forteller Arild Løite og Bjørn Egeli fra Søgne som sammen med lagkameratene i Team Rynkeby har syklet 1.500 kilometer til inntekt for Barnekreftforeningen.

De to forteller at de i grunnen ikke har hatt værgudene med sin side under årets store veldedighetsritt. Det ble ni tøffe dager, syv av dem med regn.

Årets ritt var tredje gangen at Bjørn Egeli var med. Han sier han har opplevd en og annen regnbyge tidligere.

– Men denne gangen hadde vi regn i syv av ni dager og på et par-tre av dagene var det ekstremt mye regn. Jeg har aldri opplevd maken. Det var som om himmelen var pip åpen, forteller Bjørn Egeli.

 

Måtte jobbe med viljen


– Når du startet om morgenen og vet at du skal sykle en 12-15-20 mil, og før det er gått en time er så kald og vårt at du nærmest kan vris opp, skal man jobbe med viljen for å holde på, sier han.

– Det som har gitt motivasjon underveis, er samholdet i gruppen. Samlet fra Norge var vi jo en stor gjeng som syklet sammen, legger han til.

De to forteller at de kan telle på en hånd de få timene de hadde medvind underveis. Ellers var det ganske mye motvind, og noen ganger svært mye sidevind, noe som nesten er verre enn å sykle i motvind.

Løypen går gjennom hele Europa, med noen tøffe etapper underveis. På den syvende etappen, bar det inn til byen Huy som har den beryktede bakken som kalles Mur, med en stigning på 26 prosent på det bratteste.

– Men også det gikk, gliser Egeli.

Artikkelen fortsetter under bildet.

En lykkelig gjeng syklister og servicepersonell fra Team Rynkeby Agder etter å ha krysset målstreken i Paris. Foto: Privat

Serverte hamburgere


På toppen ble der tid til fototakning, og et veldedighetslag hadde stor stand og serverte knallgode hamburgere til alle. Deretter bar det videre langs elven Maas, til en herlig lunsj og så tett inn i Frankrike.

– Da var det flott med sol og varme, og vi krysset grensen inn til Frankrike, og godt var det, for da begynte det å verke i kroppene. I går gjennomførte vi sjarmøretappen inn til Paris, en etappe på 16,7 mil, humrer Arild Løite.

På den åtte etappen fortsatte syklistene langs elva Meuse, som de har fulgt gjennom store deler av Belgia. Videre gikk det gjennom diverse småbyer på lokale veier med varierende kvalitet på asfalten.

– Vi har nok satt my rekord i punkteringer, sier Løite.

 

Stor mottakelse


Det ble litt av en mottakelse da de mange hundre syklistene ankom Paris. Over stort knippen familiemedlemmer, venner, bekjente og andre stod og tok imot, og Egeli anslår at mellom 15-20.000 stod og ventet, mange parisere også som ville få med seg begivenheten.

– Søndagen bruker vi i Paris, til litt sightseeing, hygge og kost før vi reiser hjem på mandag. Det skal bli godt, sier de to.

De sier det var en ufattelig god følelse da de kom i mål, og at alt var gått bra, kun med et uhell underveis for Team Rynkeby Agder, hvor en syklist falt med brekt kragebein som resultat.

– Vi kjemper mot regn og vind underveis, men det å sitte på sykkelsetet og tenke over hva de vi sykler for kjemper mot, blir det på mange måter bare bagateller det vi har hatt av utfordringer. Det er et perspektiv å ta med seg og som betyr mye, sier Egeli.

 

Viktig å bidra


– Ingenting er mer hjerteskjærende enn når barn blir syke. I den grad forskning kan være med på å utvikle nye medisiner og sikre at flere barn som får en kreftdiagnose blir friske, er det uhyre viktig å være med å bidra, vi på vår måte, andre på sin måte, sier Egeli.

– Betydningen av frivillig arbeid kan ikke undervurderes, sier han, og viser til at frivilligheten i Norge skaper verdier for nærmere 90 milliarder kroner årlig, og viser betydningen av hva det bdetyr at mange tar et tak og er villige til å bidra.

Gjennom årets ritt har Team Rynkeby hatt en rekke sponsorer som har bidradd inn til saken, samt at alle som ønsker er blitt invitert til å vippse et valgfritt beløp til 558055 for å gi et bidra. Det har båret store frukter.

 

Samlet inn rundt 90 millioner kroner


– Alt i alt har årets ritt så langt fått inn 8,6 millioner euro, tilsvarende rundt en 90 millioner kroner omregnet til norsk valuta. Det er et eventyrlig beløp, hvor det er blitt gjort ent betydelig jobb fra hele Team Rynkeby i forkant, og takket være alle bidragsyterne. Vi ser at forskning og utvikling av nye medisiner har stor effekt, sier Arid Løite.

– Det viktigste er at vi gjennom rittet får oppmerksomhet omkring saken. Nå er det fire av fem barn som overlever en kreftdiagnose. Målet er at fem av fem skal overleve, sier Tim Hope, teamleder for Team Rynkeby Agder.

Han forteller at konsekvensene for barn som får kreft er større enn for voksne, fordi barnets kropp ikke er ferdig utviklet enda. De får følgelig følere senskader enn voksne. Pengene som kommer inn, går uavkortet til Barnekreftforeningen og er øremerket forskning

– Vi har gjennomført et nidagersritt, og kunne stå av dersom kroppen ikke spilte på lag. Familiene som har et barn med kreft, kan aldri stå av, så jo flere familier som opplever at barnet deres blir friskt etter å ha fått en kreftdiagnose, har jo vært en stor motivasjon i seg selv, sier Hope.

– Det er vanvittig meningsfylt å være med. Vi vet at Barnekreftforeningen ikke får samme statsstøtte som Kreftforeningen. Derfor betyr innsatsen fra alle Team Rynkeby-lagene så mye, sier Tim Hope.

 

Tilbake til forsiden…

Arild Løite, Tim Hope, Bjørn Egeli og de 17 andre rytterne Team Rynkeby har ankommet Paris etter 1.500 kilometer på sykkelsetet, til inntekt for Barnekreftforeningen.
Back To Top