fbpx
skip to Main Content

Musikkanmeldelser

Musikk til ferien

Vi holder deg oppdatert på musikken som har en tilknytning til landsdelen.

 

Kami

Girl Next Door
POP – EP
Egenutgitt 12. april

Kami (bildet) er en popartist fra Froland og denne utgivelsen med åtte spor hadde kvalifisert som album dersom det ikke var for at tre av sporene er alternative versjoner av sanger som allerede eksisterer på samme «plate». Hungergames og Puzzletwist er de eneste nye sangene. EP´en åpner med den dansevennlige Puzzletwist og avslutter med en radioversjon av førstnevnte. Begge lyder veldig Taylor Swift-inspirerte i både melodi, arrangement og lydbildet. Albumet inneholder også singlene Touch, «What If» og All the Small Things, som vi omtalte da de kom ut. Av de nyeste sangene vil vi tro det er Puzzletwist som har størst radiopotensiale med sitt tempo og allsangvennlige refreng.

Kami er en talentfull låtskriver og vokalist som fortjener mer oppmerksomhet. Forhåpentligvis får hun det med denne utgivelsen, men det er fremdeles singelen All the Small Things fra 2022 som har det største hitpotensialet.

Amelie Aldner

Rise
POP – SINGLE
Fashion Moves Music – 7. juni

Amelie Aldner er en artist fra Suldal, men har en agent fra Kristiansand og er blitt listet på Sørlandsradioen. Om hun ikke overbeviste med hennes forrige single som vi omtalte tidligere, A Real Star, bør du gi henne en ny sjanse. Dersom du liker Adele, er dette midt i blinken for deg, og hvem gjør ikke det? Selv om Ameile Aldner har en utpreget soul-stemme, har denne låta har et tidløst uttrykk. Den har et aldri så lite gospel-preg, men dette er altså en ballade, som forrige gang. Likevel får artisten rom til å briljere med sin enorme stemme, som også har visse likhetstrekk med Diana Krall. Selv om singelen tikker inn på tre og et halvt minutt, føles den for kort. Det luftige piano-arrangementet gir ro i sjelen og Aldners mektige stemme er alt låta trenger. Denne sangen egner seg til avslapning, kos og trøst.

Oz

Blessed
RAP – SINGLE
Umbrella Records 12. april

Vinneren av Sørveivprisen 2023 fortsetter sin norskspråklige rap-reise. Kristiansanderen viser seg fra en mer følelsladet side med denne låta. Her går det fra soft sang til aggressiv rap, og vi får høre en mer dynamisk artist enn før, med mer attitude og mer egenart. På denne singelen handler det delvis om en broket barndom, men også om hvor velsignet han er for å ha det bedre nå. Produksjonen har et internasjonalt tilsnitt og låter bedre en mye av det som kommer fra Norge nå for tida.

Unge Beirut

Blomsten i Sahara
RAP – SINGLE
Gullveien – 23. februar

Unge Beirut fra Kristiansand har med seg Sarah Tria, også fra Kristiansand. Dette tilhører rap-sjangeren men her er lite faktisk rapping å spore, hvilket er helt greit. Melodien og rytmen er sterkt arabisk inspirert, noe Sara & Arash (Safartabar) fra Kristiansand, og Karpe har gjort før ham. Sangen er under to og et halvt minutt og er altfor kort. Den handler om å finne kjærligheten selv om man er ødelagt av krig. Unge beirut lyder mer voksen på denne sangen og vi mener han har funnet en sound han bør satse videre på. Selv om dette er verken en «club banger» eller en radio-hit, er dette følelsesladet og tilgjengelig musikk som vil resonnere hos mange mennesker, både unge og voksne.

Ego/ Benji/ Doni Mula

Backe det opp
RAP – SINGLE
BB Ent./ MFG – 22. mars

Dette låter datert allerede fra introen av, men det spiller ingen rolle. Denne låta fanger essensen av alt som er kult med gangster-rappen som sprang ut fra 90-tallets New York. Dette er en oppe-tempo sak med en fet beat hvor dollaren smeller bra i høyttaleren. Dette er musikk for dem som liker 50 Cent og Tupac. Ego og Benji er rappere fra Kristiansand. På denne singelen har de med seg den Sandefjord-baserte rapperen Doni Mula.

Kristian Haux

Loyal
EDM – EP
Byrå – 8. mars

Kristian Haux er en popartist fra Åmli som spilte under musikkbransjefestivalen Sørviev i år. Denne utgivelsen er i samarbeid med artistene Umami Tsunami og Kyle Alessandro. Tittelkuttet Loyal er en moderne lydende EDM-sang som låter veldig busy og ambisiøs i produksjonen. For norsk radio, er den nok for flashy. Derfor mistenker vi at den er laget for det asiatiske, eller et mer sentraleuropeisk marked.

Andrekuttet Geronimo høres ut som en demo laget for Lady Gaga sitt debut-album men som endte opp i henda på et boyband i stedet.

Tredjesporet N.E.B.U.D. lider litt samme skjebne som åpningslåta, om ikke enda mer.

Sjekk heller ut Kristians egne låt, Physical Love, som han slapp 23. februar. Dette er en låt radio banger med club-potensiale, og den har ikke det daterte Eurovision-preget som Loyal har, men refrenget mener vi at vi har hørt før.

Back To Top