fbpx
skip to Main Content
VURDERT: GinoBless fra Arendal har nylig gitt ut en ny single vi har vurdert. Foto: Ivar Eidsaa

Musikknytt

Vi har tatt en lytt på noen av de seneste norske musikkutgivelsene, med et ekstra fokus på lokale artister og band.

 

car.pool

Lasertag
POP – SINGLE
Utgitt 28. mai

car.pool (med skrivefeil) er et elektronisk rockeband fra Kristiansand som viderefører bølgen med elektronisk popmusikk ispedd åttitallsgitar, som Donkeyboy startet for noen år siden. Lasertag er deres andre single og spruter av overskudd, spilleglede og et ønske om å forandre noe.
Om den blir en radio-hit eller ikke, gjenstår å se. Vi har vel våre tvil siden den mangler et tema som fenger. Låta vil nok appellere til dem som er aktive på club-fronten og synes vanlig popmusikk har for lite særpreg.

Elpis

The Missing Lid
INDIE – EP
Utgitt 26. mai

Elpis er et indie-prosjekt ledet an av Maja Hagen Torjussen fra Kristiansand. EP´n, eller skal vi si minialbumet, som består av syv låter, er spilt inn i Thailand og Bali, på den enkleste måten. Her er båndsus herfra til månen, eventuelt sus forårsaket av svake mikrofoner.

Uttrykket er originalt og personlig, og basert på organiske instrumenter, men en kan enkelt tenke seg av at Maja, som har noen lokalkjente musikere med seg når hun spiller konsert, fnyser av konvensjoner og tradisjonell popmusikk.

Tekstene er poetiske og vokalfraseringene ganske frie i sin omgang med melodier. Fremførelsen er på demonivå, men det er noe autentisk og befriende over en utgivelse som åpenbart ikke bryr seg veldig mye om trender, og heller lager musikk med litt kjøkkenrasling og stolknirking i bakgrunnen.

GinoBless feat. Sowdiak & Shiiney

Gucci & Prada
RAP – SINGLE
Utgitt 29. mai

Gino, fra Arendal, pøser ut singler om dagen, på eget plateselskap, og denne føyer seg inn i rekka av dansbare og radiovennlige låter som virker oppbyggende. Det som er nytt er at han tar et steg bort fra tropical house-beaten for en gangs skyld. Denne gangen er beaten litt mer grime. Det livsbejaende uttrykket i teksten står i sterk kontrast, men det funker på et vis.

Selv om GinoBless er kjent som rapper, lik dem han har med seg som gjesteartister, er det mer sang enn rap på hans låter om dagen.

Produksjonen er grei, selv om den kunne vært mer crispy. Vokalen, spesielt, kunne vært tydeligere i miksen. Det burde også vært rom for noen spennende overraskelser når man først gir ut musikk på eget selskap og ikke trenger å føye seg etter bransjekonvensjoner. Det er det lite av her. Sangen tar seg likevel opp etter noen lyttinger.

Synne Vo

Ikkje tenk på meg
POP – SINGLE
Utgitt 17. april

Synne Vorkinn, alias Synne Vo, er ei vaskeekte popstjerne in spe. Med forrige single listet på P1 og ukens single på P3 med denne, lover det godt for en nært forestående popkarriere. Denne oppe-tempo andresingelen låter hit-materiale lang vei og er allerede spilt heftig på radio her på Sørlandet.

Lydbildet har en 80-tallsestetikk á la Donkeyboy, hvor en subtil elgitar sørger for fremdriften, men Synne har bedre tekster og er bedre på å formidle fortellinger. Hun utøver dessuten en ganske god dynamikk i stemmen, uten å måtte skrike. Dette er ei herlig, dansbar sommerlåt om vi noengang har hørt ei. Synne har dessuten ei fin stemme som er lett å kjenne igjen.

Back To Top