fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi, uke 23-24

Vi holder deg oppdatert på smått og stort av nyheter fra stor-kommunen.

 

Aller siste kulturfestival

Lørdag 18. juni er det duket for Den Internasjonale Kulturfestivalen i Kristiansand. Festivalen har blitt avholdt i sentrum hver sommer, hovedsaklig på Torvet, med mange lokale sangere og dansere med en fremmedkulturell bakgrunn, og mat fra mange ulike nasjoner. Årets blir den tiende festivalen. Arrangementet er alltid gratis og åpent for alle aldre. Festivalen starter bestandig med en parade i Mardi Gras-stil, som starter ved Slottet før programmet på scenen starter. Årets internasjonale headliner er den kjente DJ Pardedos, men s årets lokale trekkplaster er Unge Beirut.

Årets festival er altså den siste i opprinnelig regi.
– Det blir tyngre og tyngre for meg å fortsette fordi alt blir dyrere, sponsorene blir færre og søtten blir stadig mindre. Dessuten gjør jeg det meste selv. Nå kan noen andre overta, forteller ildsjel og festivalsjef, Cynthia Trydal.

Ny elektronikk-butikk i sentrum

Elektronikk-butikkjeden, Power, har åpnet i de gamle lokalene til den asiatiske butikken, Vung Tau i Tordenskjolds gate. Butikken åpnet torsdag 2. juni og det var kø utenfor butikken før butikken startet. Mange ønsket å få kloa i tilbudsvarer som Playstation 5, printere og mye annet. Butikken har 700 kvadratmeter. Torsdag ettermiddag var det ganske rolig i butikken men mange tilbudsvarer var allerede utsolgt.

Odderøya renseanlegg ferdig

Onsdag 8. juni var den offisielle åpningen av Odderøya renseanlegg. Utbyggingen er et samarbeidsprosjekt mellom Vennesla og Kristiansand kommune.
Odderøya renseanlegg ble satt i drift i 1993. Utbygging av anlegget ble påbegynt i 2014, og siden 2019 har avløpsvannet fra Kristiansand og sentrumsområdene i Vennesla blitt renset i det nye renseanlegget. I 2021 tok de i bruk et nytt biogassanlegg som produserer strøm til eget forbruk på anlegget. Anlegget er nå i full ordinær drift.
Vann- og avløpssjef, Torleif Jacobsen, i Kristiansand kommune er strålende fornøyd med at de nå endelig får markert åpningen av renseanlegget. Åpningen har blitt utsatt på grunn av pandemien.

Kristiansand vertskommune for «Familie for første gang»

Det frivillige tilbudet er for de som skal føde for første gang, og som trenger ekstra støtte mens de er gravide og fram til barnet er to år. Tilbudet gis til mødre som har sammensatte utfordringer i eget liv. Det kan være psykiske eller fysiske utfordringer, utfordrende økonomi, lite nettverk og sosial støtte, opplevd omsorgssvikt eller andre utfordringer som kan påvirke den kommende foreldrerollen.

Det unike med «Familie for første gang» er at det er tett oppfølging over lang tid: En familiesykepleier kommer hjem til den gravide omtrent hver 14. dag fra tidlig i svangerskapet og fram til barnet er to år.

Kaos på knutepunkt i utlandet

Skal du reise til utlandet, må du kanskje smøre deg med en god dose tålmodighet. Schiphol flyplass i Amsterdam er et viktig knutepunkt for flyreisende i Europa, også for reisende fra Kjevik. Schiphol har den siste tida opplevd stor trafikk og sprengt kapasitet. Flyplassen er Europas største og femte største i verden hva angår internasjonale passasjerer. Flyplassen håndterer langt over 60 millioner reisende i året. Etter pandemien er det mange som ønsker å benytte anledningen til å reise. Derfor håndterer flyplassen nå flere flyvninger og passasjerer enn aldri før.

Back To Top